Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cu Irizar i8, pe coasta Oceanului Atlantic

Fabrica Irizar din Ormaiztegi este la mica distanta de San Sebastian, unul dintre cele mai frumoase orase cu iesire la Oceanul Atlantic. Cu prilejul vizitarii fabricii, in iulie, juriul international Bus & Coach of the Year a avut posibilitatea sa testeze autocarul i8 pe coasta Oceanului Atlantic, ca un preambul al testelor pentru desemnarea Autocarului Anului 2018, ce vor avea loc la inceputul lui septembrie, in Suedia.
Pe langa designul spectaculos, tipic familiei Irizar, i8 dispune de o aerodinamica optimizata, coeficientul de rezistenta la frecarea cu aerul fiind de doar 0,32 (potrivit producatorului), ceea ce contribuie semnificativ la reducerea consumului. De altfel, consumul mediu de referinta este de 23-24 l/100 km pentru modelul pe doua axe si de 27 l/100 km pentru cel pe trei axe.
 

Autocarul este propulsat de ultima generatie de motoare DAF Euro 6, cu soft EcoMode incorporat, ce asigura schimbarea treptelor de viteza la o turatie mai mica a motorului. Si, intr-adevar, modelul testat a etalat performante foarte bune inclusiv pe zona de panta a traseului de testare, cu mentinerea turatiei la un nivel coborat. In toamna, la Busworld Kortrijk, va fi anuntat un tren de rulare imbunatatit: motorul DAF va fi disponibil in versiunea de 523 CP (cuplu motor maxim de 2.600 Nm), in tandem cu transmisia ZF TraXon, care inlocuieste „vechea“ AS-Tronic.
Pozitia soferului la volan este foarte comoda, iar bordul dispus mai mult pe orizontala permite o vizibilitatea foarte buna in trafic, lucru apreciat mai ales pe strazile aglomerate din San Sebastian. In plus, oglinzile retrovizoare de detaliu permit observarea intregii parti frontale a vehiculului si a lateralelor pana dupa prima axa, ceea ce este foarte util la manevre.
Pentru pasageri, calatoria la bordul i8 este o poveste frumoasa: materiale si finisaje de calitate, echipare completa, silentiozitate, confort.

Articole similare

Ad