Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pregatirile pentru distributia autorizatiilor sunt in toi

Operatorii de transport international se pregatesc, ca la fiecare final de an, de distributia autorizatiilor CEMT pentru 2015. Sunt disponibile 1.752 de autorizatii, din care 192 vor fi alocate pentru „Euro 4 sigur“, iar 1.560 pentru „Euro 5 sigur“. Camioanele care indeplinesc standardul de poluare EEV sau Euro 6 intra in ultima categorie, fara nicio diferentiere. Pentru a preveni situatia dificila de la inceputul acestui an, cand transportatorii au pierdut contracte importante din lipsa de autorizatii valabile pentru 2014, calendarul CEMT a fost astfel conceput incat distributia sa inceapa in 12 decembrie a.c.
 

Toate cele 1.752 de autorizatii CEMT anuale disponibile pentru 2015 vor merge catre camioanele „Euro 4 sigur“ si catre cele „Euro 5 sigur“, „EEV sigur“ si „Euro 6 sigur“. Dupa cum se stie, in cazul in care numarul autorizatiilor CEMT solicitate, pe fiecare categorie, este mai mare decat numarul autorizatiilor CEMT din contingentul pe 2015, alocarea se face matematic, prin procedura electronica, pentru fiecare categorie.
Repartizarea autorizatiilor nerestrictionate pe relatiile Austria, Grecia, Italia, Ungaria si Federatia Rusa se va face tinand seama de numarul autorizatiilor CEMT repartizate fiecarui transportator, precum si de optiunea solicitantului mentionata in momentul depunerii cererii, fie prin procedura electronica, fie direct, in functie de numarul de solicitari primite si de contingentul disponibil.
Potrivit calendarului CEMT, in cursul lunii noiembrie trebuiau parcurse etapele de inregistrare si verificare, in vederea atribuirii auto- rizatiilor, alocarea efectiva fiind programata pentru 5 decembrie a.c. Lista finala a operatorilor de transport admisi si a numarului de autorizatii CEMT alocate, inclusiv restrictiile acordate, va fi afisata in 8 decembrie 2014 pe site-urile www. mt.ro, www.arr.ro si www.autorizatiiauto.ro.
Distribuirea autorizatiilor catre transportatori va fi facuta de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR), incepand cu 12 decembrie a.c., dupa analizare …

Articole similare