Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eficienta din monitorizarea soferilor

Consacrat in domeniul tahografelor VDO Continental, Tachonan ofera in ultimii ani si solutii pentru managementul flotelor de la producatorul global Mix Telematics, ce monitorizeaza activitatea soferilor. Solutia este deja folosita de mai multe companii din Romania, una dintre acestea avand un parc de 3.473 de vehicule monitorizate si 6.293 de soferi. Aici solutia a ajutat atat la o reducere considerabila a consumului de combustibil, de la 8,2 la 7,1 l/100 km, cat si la scaderea numarului accidentelor cu 23% in 2013 fata de 2012.
 

Tachonan reprezinta in Romania producatorul global Mix Telematics, cu activitate in peste 100 de tari si mai mult de 800.000 de echipamente instalate. La noi, Tachonan configureaza sistemul pe baza cerintelor clientului, instaleaza echipamentele pe vehicule, efectueaza trainingul de utilizare si asigura asistenta tehnica 24/24.
Aplicatiile Mix Telematics – in limba romana – sunt dezvoltate la cererea clientilor, care sunt atat firme de transport de marfuri si persoane, cat si firme care detin utilaje de constructii sau distributie.
Solutia are doua componente: hardware – IVMS (Sistem de Monitorizare in Vehicul) si aplicatia FM Web online, accesata de pe computerele de la sediile companiilor. IVMS furnizeaza informatii despre activitatea vehiculelor si soferilor, dar si despre stilul de condus al acestora, iar managerul de flota utilizeaza pachetul de date din FM Web. Informatiile sunt folosite pentru monitorizarea soferilor, iar acestia, in functie de activitatea lor, primesc automat punctaje, stabilite pe culori – verde, galben si rosu – acordate in functie de respectarea parametrilor stabiliti initial de manager.

Fiecare sofer are o cheie speciala
Soferii dispun de cate o cheie personalizata pe care o introduc in aparat la urcarea la volanul vehiculului, pentru a-l identifica in sistem. Doar cu ajutorul acestei chei vehiculul va putea fi pornit, iar toate datele inregistrate vor fi alocate respectivului sofer.
Echipamentul IVMS instalat pe vehicul gestioneaza majoritatea parametrilor, inclusiv turatia motorului, folosirea centurii de siguranta, viteza pe anumite portiuni de drum, inchiderea usilor, folosirea luminilor etc. Parametri precum limitarea vitezei permanent sau pe anumite portiuni de drum pot fi setati, iar depasirea acestora este avertizata sonor si, de asemenea, este inregistrata automat in pachetul de date al soferului.
Tot in aplicatia FM Web se poate seta si timpul de lucru al soferului. „Pentru siguranta, daca clientul solicita setarea, de exemplu, a unui timp de lucru de doua ore cu o pauza ulterioara de 20 de minute, soferul poate sa conduca mai mult, dar …

Articole similare