Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul campion vine din Austria

Pe 19 septembrie s-a desfasurat la Göteborg finala mondiala a competitiei Drivers’ Fuel Challenge, organizate de Volvo, castigatorul fiind austriacul Christian Scheiflinger, care a declarat ca cel mai important pentru a excela in ceea ce priveste consumul este sa cunosti cat se poate de bine camionul, sa stii cum reactioneaza la comenzi, si astfel sa-ti imbunatatesti continuu stilul si eficienta. Austriacul a fost urmat in clasament de Tomi Roimola, din Finlanda, si de Aare Müil, din Estonia, castigatorul finalei regionale de la Bratislava, la care Romania l-a avut reprezentant pe Adrian Tintea.
 

Noul campion va putea alege din trei premii constand in excursii pentru doua persoane: fie la una din etapele Volvo Ocean Race, fie la inaugurarea centrului Volvo din China, fie in nordul Suediei, la faimosul Hotel de Gheata.

Dar toti cei 23 de finalisti au fost foarte buni, asa cum apreciaza Andrew Low, driver development manager in cadrul Volvo Trucks si responsabil cu organizarea competitiei The Drivers' Fuel Challenge. Acesta a reamintit ca principalele abilitati care pot conduce la victorie intr-o astfel de competitie sunt capacitatea de a se adapta la conditiile de trafic, care permite un condus lin si uniform, si de a fi mereu pregatit pentru situatii neasteptate (o masina care apare in fata te obliga sa franezi), astfel incat sa fii cu un pas inaintea celorlalti participanti la trafic, precum si cunoasterea foarte buna a camionului, pentru a obtine de la el tot ce se poate si a sti care este stilul de condus care i se potriveste cel mai bine, in functie si de situatie, si cum va reactiona masina.

Campionul CEE, un competitor extrem de titrat, al treilea in finala mondiala
Reamintim ca la sfarsitul lui august s-a desfasurat, pe circuitul Slovakia Ring de langa Bratislava, finala pentru Europa Centrala si de Est a competitiei Drivers’ Fuel Challenge, care a fost castigata de Aare Müil, din Estonia. El a intrat astfel in posesia marelui premiu, un autoturism Volvo S60, si a fost urmat de Jonas Gudauskas, din Lituania, si Misko Dokovic, din Serbia. Toti trei au concurat ulterior in finala mondiala de la Göteborg, unde Aare Müil s-a clasat al treilea.
Romania a fost reprezentata in competitia din Slovacia de Adrian Tintea, care a fost foarte aproape de calificarea in finala primilor patru.
Intrecerea din acest an a atras circa 3.200 de soferi profesionisti din 15 tari ale Europei Centrale si de Est (Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru – in premiera – Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria). Cifra este in usoara crestere fata de 2013, cand insa numarul a fost aproape dublu fata de 2012.

Articole similare