Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se optimizeaza alocarea autorizatiilor de transport

La nivelul Directiei Rutiere a Ministerului Transporturilor este in curs de modificare HG 1173/2003 privind atribuirea electronica a autorizatiilor de transport marfa. Proiectul de act normativ prevede simplificarea modului de distribuire a autorizatiilor, insa se asteapta si propuneri din partea transportatorilor, a aratat Lizeta Volcinschi. Sunt vizate si componenta tehnica, si procedura de eliberare a autorizatiilor.
 

De asemenea, se doreste diminuarea amenzilor si introducerea avertismentului, pentru ca de multe ori sunt motive obiective pentru care operatorii nu reusesc sa returneze autorizatiile in termenul de 45 de zile, a explicat Volcinschi. Cel mai important, trebuie imbunatatit sistemul de alocare a autorizatiilor terta-tara, in special pe destinatiile cele mai solicitate, astfel incat sa nu se mai faca stocuri la operatori.
In ceea ce priveste distributia autorizatiilor CEMT pentru 2016, calendarul pentru urmatoarea atribuire va incepe in 9 noiembrie a.c., iar la inceputul lunii acesteia va fi publicat pe site-ul MT si ARR. Este interesant de stiut ca in 2015 nu au fost atribuite toate autorizatiile, din lipsa de cereri. …

Articole similare