Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Excelenta parafata de 29 de brevete si doua certificari TÜV

Iveco a prezentat in premiera mondiala in cadrul IAA Hanovra noul Iveco Z Truck, un camion concept pentru distante lungi realizat in colaborare cu ED Group, Petronas Lubricants International si Michelin, cu accent pe siguranta, eficienta si mai ales protectia mediului. Acest vehicul inovator, care se bucura de 29 de brevete, a facut echipa buna in cadrul expozitiei cu noul Iveco Stralis TCO2 Champion, recompensat cu doua certificate TÜV care confirma, in ceea ce priveste consumul de combustibil, economii de 11,2% comparativ cu modelul anterior, Stralis MY2013, respectiv de 10% prin utilizarea portofoliului modular de servicii TCO2 Live.
 

Cea mai mare companie independenta de inginerie si design din Italia, ED Group, a incheiat un parteneriat cu Iveco pentru dezvoltarea noului concept Iveco Z Truck, prezentat in premiera mondiala la cea de a 66-a editie a IAA.
Este vorba de un camion futurist, pentru distante lungi, care se evidentiaza prin originalitatea si prospetimea designului si tehnologiei. Iveco Z Truck este raspunsul perfect la evolutia rapida a sectorului de vehicule comerciale, cu focus pe vehiculele destinate rutelor internationale. Provocarile din sector au facut ca echipele de dezvoltare sa creeze un camion cu o cabina complet reproiectata, cu o arhitectura moderna si noi forme atractive, anticipand modul in care tehnologia de conducere autonoma va schimba viata soferilor.
Intregul proiect a fost dezvoltat si construit in timp record, din iunie pana in septembrie.
Iveco Z Truck ofera zero emisii de CO2 prin intermediul tehnologiei optimizate cu gaz natural lichefiat si biometan. Conceptul are la baza un camion greu care functioneaza pe Bio-LNG cu doua rezervoare (capacitate totala de 1.200 l) dezvoltate cu SAG, realizate din aluminiu izolat cu un nou sistem MLI (multi-straturi de izolatie), o folie reflectorizanta, care protejeaza impotriva radiatiilor de caldura, aerodinamica imbunatatita si un sistem de recuperare a caldurii pierdute, pentru a oferi un transport pe distante lungi cu o autonomie de 2.200 km.
Tehnologiile avansate de conducere automata au ca scop reducerea la zero a accidentelor. Conceptul exploreaza viitorul rol al soferului, care ar putea deveni un operator logistic, in conditiile conducerii autonome. Cabina este complet reconfigurata, potrivit diferitelor utilizari, de la conducere la birou sau spatiu de odihna. In cazul in care vehiculul este parcat, soferul poate reconfigura interiorul cabinei pentru a-l exploata pe deplin. Peretele culisant din spate aluneca automat, adaugand lungimii interioare 500 mm si marind spatiul de locuit. Astfel, este posibila utilizarea tuturor caracteristicilor si facilitatilor de care are nevoie soferul, cum ar fi pat pliant, dus, bucatarie, frigider, chiuveta sau spatiu pentru divertisment. Scaunul, sistemul volanului, pedalele si consola formeaza o unitate de sine statatoare, suspendata independent din cabina, pentru cea mai lina miscare. Sistemul de aer conditionat ofera conditii ideale in jurul scaunului soferului, fara perturbatii de fluxuri de aer.
Motorul LNG dezvolta 460 CP si un cuplu de 2.000 Nm, iar transmisia automata are 16 trepte.
Angajamentele Iveco de a evolua si inova in mod constant in zona tehnologiei LNG au fost sprijinite in cazul modelului Z Truck de Petronas Lubricants International. Astfel, LNG, utilizat in combinatie cu uleiurile de motor cu vascozitate scazuta Petronas Urania, contribuie la atingerea tintei de emisii zero, imbunatatind eficienta viitoare. In plus, Iveco Z Truck beneficiaza de caracteristicile Michelin X® Line™ Energy™, prima gama ce va primi clasificarea AAA in ceea ce priveste rezistenta la rulare, ceea ce aduce economii de 1 l/100 km in cazul vehiculelor pentru distante lungi. Anvelopele prezinta etichete RFID incorporate, putandu-se astfel urmari fiecare pe intreg ciclul de viata si oferind informatii despre tip, dimensiune, model, uzura, performanta sau temperatura. Utilizate cu sistem de monitorizare a presiunii cu senzori pe jante, acestea pot oferi si date privind presiunea.
Abordarea de pionierat a noului concept este protejata prin 29 de brevete. „Ne confruntam cu o revolutie declansata de preocuparea pentru mediul inconjurator, economia si siguranta din interior si din jurul autovehiculelor. Cu Iveco Z-Truck si cele 29 de brevete definim directia in care eforturile noastre ne vor conduce in viitor: un vehicul cu dimensiune umana, proiectat sa ofere confort si siguranta mediului de munca si de petrecere a timpului liber al soferului, adaptandu-se de fiecare data nevoilor sale“, a punctat Pierre Lahutte, presedintele Iveco.

Consum mai mic cu 11,2%, certificat de TÜV
Noul Iveco Stralis TCO2 Champion primeste doua certificate TÜV care valideaza o reducere cu 11,2% a consumului de combustibil si de 10% prin utilizarea serviciilor TCO2 Live. In conditiile in care consumul reprezinta peste 40% din TCO, Pierre Lahutte, a comentat: „consideram ca dezvoltarea durabila este viitorul transportului. Noul Stralis si toate vehiculele prezentate la IAA 2016 sunt rezultatul cautarii noastre permanente pentru o eficienta ridicata, emisii reduse si un nivel scazut al TCO. Transmisia Stralis, complet reinnoita, ii permite posesorului de flota sa optimizeze influenta soferului asupra consumului.“
Cel dintai certificat se focuseaza asupra produsului, comparand noul Stralis cu modelul anterior, MY2013, diferenta de consum fiind de 11,2%. Cel de-al doilea certificat se refera la serviciile de consultanta privind combustibilul in TCO2 Live si arata o imbunatatire a consumului de pana la 10%. Testele privind aceste servicii au fost realizate utilizand acelasi vehicul, noul Stralis, pe aceeasi ruta si cu aceiasi soferi, cu si fara ajutorul serviciilor de consultanta ale Iveco. Soferii au fost instruiti cum sa foloseasca fiecare functionalitate de la bord si cum sa conduca in modul cel mai eficient si ecologic.
Iveco TCO2 Live este un nou portofoliu modular care include pentru prima data servicii de noua generatie si se extinde la gestionarea flotei si la activitatile traditionale de after-sales. Trei dintre aceste noi servicii sunt bazate pe consultanta privind combustibilii, astfel incat sa ajute clientii sa opereze noile Stralis in cel mai eficient mod: TCO2 Smart Report (un raport saptamanal privind stilul de conducere si consumul pe fiecare vehicul din flota) si TCO2 Advising, cu sfaturi privind economia de combustibil venite din partea unei echipe locale de experti Iveco, pe baza informatiilor colectate in cadrul analizelor comportamentului camionului in viata reala. Ambele servicii pot fi integrate in TCO2 Driving, care cuprinde cursuri de constientizare a consumului in timpul condusului.

Articole similare