Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo a inceput competitia celor mai eficienti soferi

La mijlocul lunii martie, Volvo Trucks Romania a dat startul etapei nationale a competitiei globale The Drivers’ Fuel Challenge 2014. In Romania vor exista etape de calificare in noua orase – Bucuresti, urmat de Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Arad, Oradea, Constanta, Suceava si Buzau. Castigatorul va reprezenta Romania la finala regionala (aferenta tarilor din Europa Centrala si de Est) din Slovacia.

Campionul etapei est-europene va fi premiat cu un autoturism Volvo S60, iar primii trei clasati vor reprezenta regiunea la finala globala din Suedia. Volvo Romania a pus la punct deja traseele de test pentru cele noua orase, pe cel pentru competitia bucuresteana mergand si noi, la volanul unuia dintre camioanele dedicate competitiei „The Driver’s Fuel Challenge”.

 
Pentru Romania, aceasta este cea de-a treia editie nationala a competitiei si se va desfasura in perioada martie-iulie 2014. Soferii vor conduce noul Volvo FH in conditii reale de trafic si se vor intrece pentru a obtine cel mai mic consum pe un traseu prestabilit, intr-un timp maxim alocat.
Dupa etapa de calificari locale, va avea loc finala nationala in cadrul careia se vor intrece soferii cu cele mai bune rezultate din fiecare oras. Finala regionala pentru toate cele 15 tari participante din regiunea Europa Centrala si de Est se va desfasura la Bratislava (Slovacia), pe 29 august. Cel mai economic sofer la competitia din Slovacia va castiga un autoturism Volvo S60, iar compania la care lucreaza va primi un voucher in valoare de 10.000 de euro. Primii trei clasati vor reprezenta regiunea la finala globala din Suedia, care va avea loc pe 19 septembrie 2014. 
 
O competitie pentru soferi, dar si una de prestigiu pentru companii
Competitia adresata soferilor ii pune pe acestia in centrul atentiei si reprezinta un eveniment de referinta in calendarul Volvo. „Sunt foarte multe actiuni adresate proprietarilor/administratorilor companiilor de transport, pentru a intelege cum pot fi mai eficienti in activitatea lor. Insa camionul a fost dezvoltat ca loc de munca ergonomic pentru sofer, deoarece el este cel care isi aduce contributia esentiala in optimizarea exploatarii vehiculului si reducerea consumului de carburant. Tocmai din acest motiv, soferii cei mai buni trebuie recunoscuti si recompensati. Iar companiile de transport, la randul lor, pot vedea care este nivelul propriilor soferi“, a explicat Sigurd Wandel, managing director Volvo Group Trucks Romania, premisele care au stat la baza organizarii acestei competitii.
Un motiv temeinic pentru a acorda toata atentia etapei nationale il reprezinta si faptul ca aceasta ofera, unui numar cat mai mare de soferi, dar si de administratori de flote, posibilitatea de a vedea si de a incerca atat noile modele disponibile, cat si toate sistemele si dispozitivele instalate in vederea reducerii consumului de carburant, intrucat toate camioanele oferite pentru teste sunt „full-option“ din acest punct de vedere.

Articole similare