Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai mult decat un mijloc de a te conforma cu legea

Tachonan Service, partenerul oficial al VDO Continental, recomanda tahograful digital DTCO 1381, centrul portofoliului VDO, dezvoltat si pe baza discutiilor cu partenerii de service-uri, directorii de parcuri auto, precum si pe baza cerintelor producatorilor de vehicule comerciale. VDO a obtinut informatii care au fost introduse in programele pentru un management performant al flotei, dispozitive periferice, precum si servicii, care sa contribuie la o gestionare eficienta a flotei.
 

In vara anului 2012 a fost introdusa pe piata generatia a treia de tahografe digitale, DTCO 1381 2.0, care, la fel ca versiunea anterioara pune in aplicare „regula minutului“, si nu numai. „Regula minutului” este un avantaj dat de componentele electronice care sunt astfel programate incat determina daca activitatea dintr-un minut este clasificata ca timp de conducere sau timp de odihna. Utilitatea sa este demonstrata in special in activitatea de distributie, in blocaje de trafic, la vama ori atunci cand vehiculul este mutat de multe ori doar pentru cateva secunde. Aceasta regula poate economisi timp pretios de conducere pentru conducatorii auto.
Printre caracteristicile suplimentare ale DTCO 1381 se numara optimizarea descarcarilor de date la distanta, precum si incorporarea unui al doilea semnal de miscare independenta (IMS), pentru a se conforma cerintelor UE pentru protectia imbunatatita impotriva manipularii.
O alta caracteristica complet noua este VDO Counter, disponibil de la versiunea DTCO 2.0a, care pastreaza soferul informat in mod constant. In timpul deplasarii, o privire pe ecranul DTCO este suficienta pentru a permite conducatorului auto sa vada cat timp de conducere mai are inca, cat timp mai are pana la urmatoarea perioada de odihna si ce durata are. In timpul pauzei soferul poate afla mai multe informatii, cum ar fi: timpul de repaus ramas, timpul maxim de conducere disponibil dupa repaus, cat timp de conducere mai are pentru restul zilei si timpul de conducere saptamanal ramas. Informatiile sunt disponibile doua saptamani.
Pe langa VDO Counter, o alta caracteristica a DTCO 1381 este data de posibilitatea imprimarii grafice a profilelor de viteza si de activitati.
„Cu toate acestea, DTCO este un jucator de echipa si in mod constant producatorul VDO a mentinut deschise dispozitive periferice inteligente pentru download-uri manuale de date si sisteme de management al flotei. Printr-un modul de navigatie inteligent, optional, este permisa utilizarea in timp real a tuturor datelor pentru aplicatiile de gestionare a flotei“, afirma Viorel Gherdan, director general adjunct Tachonan Service.

Pentru o mai mare eficienta si confort in operatiunile vehiculului
Din octombrie anul trecut, VDO a adaugat functii importante tahografului digital de generatia a treia, DTCO 1381, versiunea 2.0. Noul model, DTCO 2.1 activ, in combinatie cu un modul GPS, poate salva continuu date de pozitie si timpi de inactivitate pe feribot sau in timpul transportului cu trenul.

Articole similare

Ad