Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crestere cu 60%

Anul trecut a fost cel mai bun pentru Webasto, cu cresteri pe principalele segmente de produs, fiind vandute peste 2.000 de incalzitoare si 220 de instalatii de aer conditionat. S-a ajuns astfel la o crestere a cifrei de afaceri cu 60% fata de 2013, iar pentru anul acesta se estimeaza o continuare a cresterii pietei auto in general, dar si a pietei de vehicule comerciale in special. Ca urmare, Webasto Thermo&Comfort Romania va avea o crestere de 12% a volumului de vanzari fata de 2014.
 

Anul trecut, Webasto Thermo& Comfort Romania a livrat produse pentru piata after-market si productia de serie mica de la noi, domeniu pe care Florin Tudor, managing director al companiei, il descrie ca fiind unul extrem de viu, care pulseaza odata cu economia si care ofera foarte multe locuri de munca, fiind, de asemenea, un excelent barometru al industriei auto din Romania, caruia Webasto ii recunoaste meritele si ii acorda atentia cuvenita. Plusul in vanzari se datoreaza si incheierii unor noi parteneriate.
Anul trecut piata de echipare originala nu a contribuit deloc la rezultatele Webasto din Romania.
Compania nu a participat direct la licitatii publice, dar a livrat produse catre principalii jucatori pe acest canal de vanzare, atat dealeri auto, cat si carosieri, ca urmare, produsele sale se regasesc pe autovehicule comandate de Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltarii etc.
Anul trecut nu s-a urmarit neaparat extinderea retelei de dealeri, dar aceasta s-a modificat oarecum in sensul ca s-au semnat cateva contracte noi, iar unele colaborari au incetat.
In prezent reteaua este formata din 70 de parteneri, la care se adauga si cei doi dealeri din Republica Moldova. Desi este dificil de facut un top al celor mai bune rezultate, Florin Tudor a remarcat activitatea sustinuta a grupului Fomco sau a noului partener Gemaral, precum si a carosierilor C&I sau Cento.
Unul dintre cele mai importante evenimente pentru companie a fost in 2014 mutarea intr-un sediu nou, un spatiu de 200 m2 pentru birouri si 600 m2 de depozit. Noul sediu, considera Florin Tudor, a ajutat la cresterea vitezei operatiunilor si, in acelasi timp, permite …

Articole similare

Ad