Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Milioane de euro din placute

Placutele care sa ateste masele si dimensiunile vehiculelor sunt obligatorii de la 1 ianuarie 2014, conform OUG 27/2011. Potrivit normelor de aplicare a ordonantei, aflate la sfarsitul lui decembrie in curs de adoptare, termenul limita pentru dotarea cu placute se stabileste individual pentru fiecare vehicul in parte si este data – dupa 1 ianuarie 2014 – pana la care trebuie efectuat primul ITP. Carausii privesc aceasta masura ca pe inca o metoda de le a scoate bani din buzunar.
 

Placutele care sa ateste masele si dimensiunile vehiculelor sunt obligatorii de la 1 ianuarie 2014, conform OUG 27/2011 modificata. Masura a fost puternic criticata de carausii supusi unor cheltuieli inutile, intrucat atestarea se poate face mai ieftin prin documente. In plus, placutele se dezlipesc usor, sustin operatorii care si le-au montat deja. In ciuda argumentelor contra, placutele urmeaza in scurt timp sa isi intre in drepturi.
Astfel, potrivit normelor in curs de adoptare, daca un vehicul e dotat cu placute din care sa reiasa toate informatiile referitoare la masele si dimensiunile maxim autorizate se considera ca respecta legea. Daca exista doar placuta cu masele maxime autorizate, atunci trebuie solicitata la RAR placuta privind dimensiunile. Iar pentru vehiculele care nu au niciun fel de placute Registrul Auto va monta o singura placuta care sa includa toate informatiile. Masuratorile se vor efectua de catre RAR, iar pentru mai mult de trei vehicule angajatii Registrului se vor putea deplasa la sediul operatorului de transport, fiind necesara o programare cu 24 de ore in prealabil.

Articole similare

Ad