Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polar & Polar Plus comparativ cu motorina de iarna obisnuita

Toate motoarele termice functioneaza diferit la temperaturi exterioare diferite, insa diferentele de comportament sunt mult mai evidente la motoarele diesel decat in cazul altor propulsoare. Gerul iernii modifica dramatic proprietatile fizice ale motorinei, iar aceste modificari afecteaza buna functionare a motorului diesel si mareste costurile de mentenanta ale automobilului.

Dependenta proprietatilor fizice ale motorinei in functie de temperatura
Ce se intampla cu motorina pe timp de ger? Motorina contine parafina, o substanta care se coaguleaza rapid la temperaturi scazute, undeva in jurul temperaturii de -8 OC. Pe masura ce temperatura scade, motorina pura (asa numita motorina de clasa A) sufera succesiv mai multe modificari fizice, traversand trei praguri termice importante: temperatura de tulburare, temperatura de filtrabilitate si temperatura de inghet.
 

TT – Temperatura de tulburare (apare de la -10 OC) – este punctul in care motorina capata o anumita opalescenta, fara ca aceasta modificare sa afecteze in vreun fel calitatea de combustibil. Este temperatura la care se formeaza primul cristal.

TF – Temperatura de filtrabilitate – este punctul in care parafinele din motorina incep sa coaguleze si sa decanteze, infundand filtrele de combustibil. Din acest moment motorul diesel incepe sa functioneze anormal. Este un prag de alerta.

TI – Temperatura de inghet – este punctul in care motorina devine solida, nu mai curge, iar motorul diesel are zero sanse sa mai functioneze.

Solutii de contracarare a efectelor gerului
Prin aditivare, temperatura de filtrabilitate a motorinei poate fi coborata pana la -20 OC … -30 OC. Temperatura minima afisata oficial la pompa este cea garantata de producator, in realitate existand o rezerva de 2-3O pana la atingerea efectiva a TF. Motorina Petrom Polar si Polar Plus au TF mai scazut cu 2-4 OC decat carburantii diesel aditivati din oricare alta retea.

Atentie, obiceiul de scadere a TF prin adaugarea de benzina in motorina este nociv pentru motoarele moderne de astazi. Aceasta practica avea o anumita ratiune la motoarele vechi non-Euro, insa motoarele de astazi pot fi distruse de utilizarea unui asemenea amestec. Producatorii de motoare interzic utilizarea amestecului motorina-benzina din cauza capacitatii reduse de lubrifiere a carburantului astfel obtinut, deoarece uzura si distrugerea componentelor sistemelor de injectie de mare presiune intervin rapid.

Polar si Polar Plus – solutii tehnice adecvate pe timp de iarna
Motorina Polar de la Petrom rezolva toate problemele ridicate de utilizarea automobilului diesel pe timp de iarna:
? Temperatura de filtrabilitate (sau CFPP – Cold Filter Plugging Point) este de -26 OC cu asigurarea unei performante optime a functionarii motorului, inclusiv limitarea noxelor.

? Efectul „Mentine curat” permite injectoarelor curate distributia mai eficienta a particulelor de Diesel, ceea ce duce la o ardere mai eficienta a combustibilului. Mai departe, acest lucru inseamna ca motorul dezvolta o putere mai buna si permite o accelerare superioara.

? Efectul antispumare inlatura neplacerile care intervin la alimentarea pe timp de iarna, cauzate de spuma generata de motorina obisnuita de iarna.

? Efectul anticoroziv asigura un strat protector pe suprafetele de metal ale intregului traseu tehnic traversat de motorina, prelungind astfel viata motorului;

? Si nu in ultimul rand un motor mai eficient inseamna un consum redus de combustibil.
Versiunea Polar Plus asigura toate avantajele motorinei Polar, la care este adaugat beneficiul „Tehnologiei de curatare”, cea responsabila cu eliminarea treptata a depozitelor preexistente pe injectoare.

Pentru o buna operare a afacerii dumneavoastra in sezonul rece, va recomandam produsele noastre premium de iarna: Motorina Polar si Polar Plus.
Produsele sunt disponibile in toate depozitele OMV Petrom, iar comenzile pot fi plasate online (Business Portal), via e-mail: comercial@petrom.com, fax: 021.206.31.04 sau telefon: 021.402.22.50.

Articole similare

Ad