Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inginerii din Formula 1 ajuta in lupta impotriva COVID-19

Un nou tip de scut aerosol proiectat de inginerii din Formula 1 pentru imbunatatirea tratamentului pacientilor COVID-19 si siguranta personalului clinic a fost aprobat pentru utilizare de catre trustul NHS. Cercetatorii de la Oxford University Hospitals (OUH) NHS Foundation Trust spun ca noua „Oxford Box” ar putea reprezenta o descoperire semnificativa in tratamentul pacientilor COVID-19 in cadrul celor patru spitale ale sale.
Conceput pentru a mentine in siguranta personalul de prim rang in timpul intubarii pacientilor, „Oxford Box-ul” a fost dezvoltat de societatile din reteaua Silverstone Technology Cluster (STC). 
Renault DP World Formula 1 Team si University of Oxford’s Oxford Simulation, Teaching & Research (OxSTaR) centre au jucat, de asemenea, un rol important in dezvoltarea acestei inovatii. 
Oxford Box are o greutate de doar 7 kg, iar constructia usoara si plata permite dispozitivului sa fie realocat rapid in caz de urgenta, depozitat cu usurinta si sterilizat mai eficient. Dispozitivul a fost dezvoltat avand in vedere sustenabilitatea mediului, cu studii care arata ca Oxford Box poate fi fabricat in mare parte din materiale plastice reciclate, reducand costurile si risipa resurselor. 
Dupa studii extinse la OxSTaR si pregatirea personalului clinic cheie, OUH a aprobat utilizarea Oxford Box in cele patru spitale ale sale (John Radcliffe, Churchill si Nuffield Ortopedic Center in Oxford si Horton General Hospital in Banbury). In prezent este evaluata o versiune de prototip pediatrica a dispozitivului. 
„Credem ca Oxford Box este cel mai bun scut de aerosoli disponibil. Suntem convinsi ca va fi folosit dincolo de pandemia COVID-19. Este unic pentru ca este complet pliabil, usor de depozitat – spatiul este un lucru pretios in spitale – si este mult mai usor de curatat decat alte dispozitive similare care au fost dezvoltate, ceea ce ajuta enorm la controlul infectiilor. Si adauga un plus de protectie pentru personalul clinic“, a declarat Bianca Tingle, consultant anestezist OUH. 
One Group Engineering si Renault DP World F1 Team au jucat un rol esential in a obtine acest rezultat intr-un interval de timp atat de scurt.
 

Articole similare

Ad