Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale false in vama din Ancona

Ancheta cu privire la falsificarea controalelor vamale ale camioanelor cu destinatia Georgia implica 14 persoane din vama din Ancona si din companii logistice si maritime ale portului. Raportul realizat de Corriere Adriatico, citat de Uomini e Trasporti, explica faptul ca, pe anumite camioane care se indreptau spre fosta Republica Sovietica, au fost aplicate direct sigilii vamale pentru a se evita controalele, marfurile din semiremorci reusind astfel sa treaca frontiera fara verificari suplimentare. In plus, transportatorii de masini care urmau sa fie exportate adesea nu intrau in zona portului, ci se opreau dupa cabina de taxare din Ancona Nord, fiind declarati „conformi”, fara sa se verifice originea masinilor si pe documente.
Practic, sute de colete si zeci de vehicule au fost furate astfel, prin colaborarea cu oficialii din vama care au acceptat implicarea pentru cateva sute de euro, cadouri sau carduri de combustibil. Totul a pornit de la parchetul din Prato, care a constatat prezenta unui grup de cetateni georgieni care se ocupau cu furturi, jafuri si primirea marfurilor furate, folosindu-se de serviciile oficialilor vamali din Ancona pentru a facilita tranzitul unor vehicule grele de marfa in port. Marfurile erau apoi trimise acasa prin intermediul companiei Georgian Express, dupa ce le colecta sistematic din Italia in fiecare joi si duminica. Roberto Giuliani, seful zonei de controale, ar fi eliberat aproximativ patruzeci de certificate false pentru verificari niciodata efectuate pe camioane, containere si semiremorci care au trecut granita, plus alte 39 de sigilii vamale livrate unei persoane neidentificate pentru a fi aplicate pe marfurile comunitare si pe vehiculele care calatoresc sub „regimul de tranzit sau export”. In schimb, Roberto Giuliani a alimentat gratuit de la o benzinarie, la fiecare doua saptamani, combustibilul fiind platit de expeditori si auxiliari. 
Ancheta, care se desfasoara de mai bine de trei ani, implica, pe langa seful zonei de controale, alte 13 persoane acuzate de coruptie, luare de mita, ideologie falsa, abuz in serviciu si dezvaluire de acte oficiale.

Articole similare

Ad