Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Energie: Finantarea UE pentru proiecte prioritare ar trebui sa reflecte obiectivele climatice pentru 2050

Comisia Europeana ar trebui sa isi revizuiasca recomandarile pentru a selecta proiectele legate de energie care sunt in linie cu politicile de mediu, potrivit Parlamentului European. 
Revizuirea regulamentului TEN-E, care urmeaza sa fie propus de Comisia Europeana la sfarsitul acestui an, ar trebui sa fie in concordanta cu obiectivele UE privind energia si clima pentru 2030, angajamentul pe termen lung in privinta decarbonizarii si principiul eficientei energetice in primul rand, au spus europarlamentarii intr-o rezolutie adoptata vineri cu 548 de voturi pentru, 100 impotriva si 4 abtineri.
Pentru a se asigura ca proiectele selectate pentru urmatoarea lista PCI (proiecte de interes comun) sunt in conformitate cu angajamentele climatice ale UE, europarlamentarii solicita Comisiei sa propuna si orientari tranzitorii inainte de sfarsitul anului 2020. Pentru a primi statutul de PCI, proiectele trebuie sa contribuie la mentinerea furnizarii de energie la preturi accesibile, in conformitate cu cele cinci principii ale Uniunii Energetice. Regulamentul TEN-E a fost realizat in 2013, inainte de adoptarea Acordului de la Paris si a schimbat drastic politica de energie de la nivelul UE. 

Articole similare

Ad