Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premierul Angliei, Boris Johnson: Angajatii din constructii trebuie „incurajati activ” sa lucreze

Firmele de constructii din Anglia care nu si-au inceput inca activitatea sunt incurajate sa revina la munca chiar de premierul britanic Boris Johnson. Adresandu-se tarii, acesta a spus ca nu se ridica toate restrictiile, din cauza numarului mare de cazuri de Covid-19, dar a anuntat o reducere a restrictiilor. „Cei care nu pot lucra de acasa, de exemplu cei din constructii sau din productie, ar trebui sa fie incurajati activ sa mearga la munca.” 

Lucrarile de constructii s-au putut desfasura si in timpul restrictiilor in Anglia si Tara Galilor, dar multe santiere au fost inchise. Cifrele au aratat ca industria constructiilor din Marea Britanie a inregistrat luna trecuta cea mai grava scadere din ultimele doua decenii. Statistica lunara realizata de IHS Markit / Cips a aratat ca indicele principal al activitatii de constructie a scazut de la 39,3, in martie, la 8,2 in aprilie, acesta fiind cel mai mic nivel de la prima colectare a datelor, in aprilie 1997. 
 
In UK, nu exista o indrumare oficiala clara cu privire la utilizarea mastilor de catre lucratorii din constructii. In ciuda faptului ca Boris Johnson relaxeaza unele masuri in Anglia, guvernele Scotiei si Tarii Galilor nu au pus in aplicare aceleasi masuri. In aceste tari, toate constructiile neesentiale raman interzise. Aceasta inseamna ca muncitorii din constructii care lucreaza transfrontalier se afla intr-o pozitie dificila, intrucat trecerea frontierei este descurajata activ atat in Tara Galilor, cat si in Scotia.
 

Articole similare

Ad