Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Analiza: Romania, crestere cu 21% a tranzactiilor imobiliare comerciale

Volumul tranzactiilor imobiliare comerciale din Romania – birouri, proiecte de retail, industriale si de logistica, hoteluri – a crescut in primul semestru cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata fiind alimentata de tranzactiile cu cladiri de birouri din Bucuresti, arata o analiza a JLL Romania.
 
Astfel, Bucurestiul a reprezentat aproape 90% din volumul total al tranzactiilor in primul semestru 2020, estimat la 410 milioane de euro, volum dominat de tranzactiile cu birouri, care au reprezentat 85% din total, in timp ce sectorul industrial a cumulat peste 8%. „Chiar daca criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra pietei de investitii, volumul tranzactionat in prima jumatate a anului a fost totusi cu 21% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2019. Multe dintre tranzactiile in curs au fost oprite in perioada de izolare impusa de raspandirea COVID-19, respectiv intre 15 martie si 15 mai. Spre sfarsitul primului semestru insa, activitatea pe piata investitionala a inceput sa revina la normal, unele dintre tranzactiile mari fiind reluate”, a declarat Andrei Vacaru, Head of Capital Markets JLL Romania. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul tranzactiilor a ramas stabil, marimea tranzactiei medii crescand pana la 27 de milioane euro, in principal datorita semnarii mai multor tranzactii de dimensiuni mari, care includ un portofoliu Pan-CEE si alte active importante. 
Cea mai mare tranzactie pe piata industriala a fost cumpararea de catre CTP a parcului logistic Equest situat pe Autostrada A1, la Km 13, cea mai importanta sub-piata logistica din Bucuresti. Prin aceasta achizitie, CTP si-a consolidat pozitia de cel mai mare proprietar de spatii industriale / logistice din Romania si unul dintre cei doi actori dominanti din zona de Vest, in apropiere de A1.

Articole similare

Ad