Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proiectul de modificare a OG 37/2007, în consultare publică

Întrucât o parte dintre prevederile noului regulament european 1054 (din Pachetul Mobilitate 1) au termen scurt de punere în aplicare, fiecare stat membru are obligaţia să transpună rapid modificările adoptate de Parlamentul European în legislaţia naţională, pentru a crea cadrul de aplicare al acestora. Astfel, Ministerul Transporturilor (MT) a elaborat, cu titlul de urgenţă, proiectul de modificare a OG 37/2007, care reglementează cadrul de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere și de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. Proiectul a fost încărcat pe site-ul MT pe 18 august pentru consultare publică, data limită de primire a observaţiilor fiind 31 august. Aşadar, cei care au amendamente la OUG sunt invitaţi să le transmită cât mai repede. Până vineri, 28 august, nu fusese primită nicio adresă la MT în acest sens.

Proiectul de OUG stabileşte, aşadar, cadrul de aplicare pentru regulamentul 1054/2020 şi, în plus, face o corelare între OG 37 şi clasificarea unor încălcări a legislaţiei sociale în transportul rutier, prevăzută în regulamentul 403/2016, care modifică 1071/2009. Cuantumurile amenzilor pentru diferitele tipuri de abateri au rămas aceleaşi din OG 37, cu menţinerea posibilităţii de plată a jumătate din sumă în termen de 48 de ore.

La începutul săptămânii viitoare ar urma să se organieze la MT comisie de dialog social pe marginea actului normativ propus.

Articole similare

Ad