Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lion a pregătit zece camioane electrice medii pentru Amazon

Producătorul canadian Lion Electric a pregătit deja primele modele medii Lion6 pentru Amazon. Astfel, până la sfârșitul anului, vor fi livrate două vehicule gigantului de comerț electronic, iar la începutul lui 2021 vor mai urma alte opt unități. Odată cu livrarea vehiculelor, producătorul canadian va furniza și un contract complet de întreținere a acestora și de formare a șoferilor.

Amazon intenționează să utilizeze aceste camioane electrice medii pentru transportul între centrele sale de distribuție. Vehiculele sunt produse la uzina din Saint-Jérôme, care are o capacitate de producție de 2.500 de unități pe an, acesteia urmând să i se adauge o a doua unitate de producție în Statele Unite, în următorii ani.

Lion Electric a primit o altă comandă majoră pentru camionul său electric de la compania feroviară canadiană CN, respectiv pentru cincizeci de Lion8, în configurație de autotractoare pentru semiremorci. Compania intenționează să utilizeze această flotă electrică pentru livrări de la terminalele sale feroviare către destinații situate în centrele urbane. Aceasta este cea mai mare comandă de vehicule de marfă primită de Lion Electric, care produce și autobuze școlare electrice.

Articole similare

Ad