Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poşta Română va primi un credit de 200 de milioane de lei pentru modernizare şi digitalizare

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) va beneficia de un credit de 200 de milioane de lei, obţinut de la Eximbank, pe o perioadă de 12 luni, care va fi folosit pentru derularea de investiții în modernizare și digitalizare. Contractul de creditare a fost semnat, ieri, 7 octombrie, de către ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, la sediul MTIC.

Concret, investiţiile vizează automatizarea proceselor logistice, prin înființarea noilor centre de tranzit/sortare de la București Nord și Cluj – în valoare de 31,5 de milioane de lei, crearea și implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware si software), necesară asigurării fluxurilor informaționale (ERP și a modulelor acestuia) – 128,3 de milioane de lei, precum şi reabilitarea clădirilor-monumente istorice din Timișoara, Piatra Neamt, Oradea și Cluj și valorificarea acestora atât din punct de vedere comercial, cât și cultural și istoric, împreună cu comunitățile cu care Poșta Română împarte acest patrimoniu – 54,5 milioane de lei.

„Prin accesarea acestui credit, Poșta Română va intra într-o nouă eră a modernizării și a digitalizării. Acest lucru va face Poșta Română un competitor foarte puternic pe această piață a serviciilor poștale, în concordanță cu noile cerințele naționale și internaționale. Este extrem de necesar ca Poșta Română să devină și mai atractivă, să se modernizeze, să-și digitalizeze anumite procese tehnologice și să-și dezvolte noi produse. Este un mare angajator de pe piața forței de muncă și trebuie să pună accent și pe dezvoltarea condițiilor de muncă, pentru cei care fac parte din această Companie. Acesta este doar începutul unui program investițional amplu care are la bază o viziune strategică care se va întinde pe termen mediu și lung. Ne propunem ca în parteneriat cu instituții financiare și internaționale, prin asigurarea resurselor necesare, inclusiv prin analizarea posibilității finanțării unor proiecte inovative din PNRR, să asigurăm companiei românești toate condițiile pentru dezvoltare si eficientizare, obiectivul fiind creșterea calități serviciilor oferite către  beneficiarii finali”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Articole similare

Ad