Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coreea de Sud, vânzări de circa 1,5 milioane de vehicule la finalul lunii noiembrie

Coreea de Sud înregistrează vânzări record în domeniul automotive, piața crescând cu 6.2% în perioada ianuarie-noiembrie 2020, anunță o analiză a GlobalData.

„În timp ce piața mondială din sectorul automotive este afectată de scăderea vânzărilor din cauza pandemiei generate de COVID-19, Coreea de Sud va înregistra vânzări record. Printre primele țări afectate, țara a devenit lider în ceea ce privește recuperarea derapajului pieței auto. În ciuda faptului că exporturile rămân în continuare reduse din cauza încetinirii economice rezultate în urma COVID-19, cererea internă de vehicule din Coreea de Sud a rămas puternică și s-a îmbunătățit față de anul trecut. Primii cinci producători auto sud-coreeni, respectiv Hyundai Motor Co., Kia Motors Corp., GM Korea Co., Renault Samsung Motors Corp. și SsangYong Motor Co. au raportat o creștere cu 6.2% a vânzărilor interne în ianuarie-noiembrie 2020. Cumulat, companiile au vândut 1,47 milioane de mașini în perioada respectivă“, a declarat Bakar Sadik Agwan, Senior Automotive Consulting Analyst în cadrul GlobalData.

Motivele pentru care piața domestică a crescut sunt variate și țin de nevoia crescută de mobilitate, dar și de diversele reduceri și facilități fiscale acordate de către guvern pentru încurajarea reducerii nivelului de CO2. Dacă tendința continuă, vânzările totale pe 2020 ar putea depăși 1,6 milioane de unități.

Foto: asia.nikkei.com

Articole similare

Ad