Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum rămâne cu șoferii blocați în portul Dover?

Portul Dover ar trebui să se închidă la 16:30 ora României, fiind ajunul Crăciunului, însă sunt discuții legate de posibila redeschidere mâine, dacă și feriboturile vor continua să circule, în mod exceptional, pentru a oferi șansa cât mai multor șoferi să ajungă acasă. Eurotunelul rămâne deschis și în ziua Crăciunului, însa va opera la scară redusă din cauza personalului mai puțin numeros. Și aici se încearcă suplimentarea Personalului, cee ace este foarte greu în Anglia, unde puțini oameni sunt dispuși să își sacrifice sărbătoarea Crăciunului.

Aseară Motis estima la 8.000-10.000 de camioane aflate încă în blocaj, care au nevoie de câteva zile pentru a trece în Franța.

De miercuri au început testele Covid, fără de care șoferii sunt refuzați șa îmbarcare. După câteva “clenciuri” cu forțele de ordine, militarii au început să meagă din camion în camion pentru prelevarea probelor.

Toți doresc deblocarea cât mai rapidă a situației, mulți șoferi neavând resurse de apă și hrană suficiente, ca să nu mai vorbim de toaletele inadecvate și insuficiente puse la dispoziție de autorități.

Dacă nimănui nu pare să-i pese acum de condițiile sociale ale șoferilor pentru care au născocit Pachetul Mobilitate, e posibil ca autoritățile europene să îi sancționeze ulterior pe șoferii care, după câteva zile de blocaj în Anglia, vor forța un pic întoarcerea acasă pentru a prinde măcar a doua zi de Crăciun alături de familie.

Între timp, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură anunțul acordului dintre UK și UE după Brexit.

Articole similare

Ad