Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norvegia închide graniţele pentru străini. Transportatorii sunt exceptaţi.

Autoritățile norvegiene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Norvegiei, în contextul pandemiei de Covid-19. Potrivit MAE, noile măsuri întră în vigoare la 29 ianuarie 2021, ora 00.01, și sunt valabile până la 12 februarie 2021.

În perioada 29 ianuarie – 12 februarie, intrarea în Norvegia va fi permisă doar persoanelor care au cetățenia norvegiană sau domiciliul/reședința în Norvegia, membrilor de familie ai persoanelor care au reședința în Norvegia şi persoanelor aflate în tranzit aeroportuar în Norvegia.

De asemenea, pot intra transportatorii profesioniști de mărfuri și persoane, membrii echipajelor navale și cei ai echipajelor aeriene, jurnaliștii și alt tip de personal aflat în misiune pentru o instituție media străină, persoanele care se deplasează în Norvegia din anumite motive (îngrijirea copiilor minori, a anumitor categorii de persoane vulnerabile sau din alte motive de asistență socială), persoanele care își desfășoară activitatea în domenii sociale considerate critice şi personalul medical din Suedia și Finlanda care își desfășoară activitatea în cadrul serviciului norvegian de sănătate și îngrijire.

Totodată, cu titlu excepțional, va fi permis accesul pe teritoriul norvegian persoanelor care au început deplasarea către Norvegia anterior intrării în vigoare a noilor măsuri.

Articole similare

Ad