Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flexibilitate, siguranță și productivitate

Linde Material Handling și-a înnoit portofoliul de echipamente de manipulat cu stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-Matic, aflat la a doua generație, și cu noua transpaletă electrică L-Matic HD. Experiența acumulată de Linde din proiectele anterioare, care implică peste 50 de echipamente, a fost folosită în dezvoltarea utilajelor cu catarg retractabil, care asigură productivitate, siguranță și flexibilitate sporite.

Depozitele cu marfă paletizată joacă un rol important în optimizarea fluxurilor de materiale, reprezentând zone „tampon” atât în procesele de producție, cât și în centrele de distribuție. Operațiunile de depozitare și comisionare cu mărfuri stivuite la înălțime sunt de obicei procese standardizate, care implică un grad ridicat de repetitivitate. De regulă, cu cât distanțele dintre rândurile de rafturi sunt mai mici și cu cât poziționarea paleților individuali este mai precisă, cu atât depozitul este mai eficient. Exact acest lucru face din sistemele de depozitare a paleților câmpul ideal de aplicare pentru echipamentele automate, cum ar fi stivuitorul cu catarg retractabil Linde R-Matic și transpaleta electrică Linde L-Matic HD.

Linde R-Matic, precizie în spații înguste

Noile stivuitoare Linde pot funcționa cu precizie maximă chiar și în cele mai înguste spații. Având dimensiuni de 2,520×1,565 m (Lxl) și o capacitate de încărcare de 1,6 t, Linde R-Matic este singurul stivuitor hibrid automat de pe piața din Europa, Africa și Orientul Mijlociu care poate fi manevrat pe culoare înguste, de 2,9 m. Controlat electronic printr-un software performant, stivuitorul poate stoca paleți cu precizie, chiar și la înălțimi de ridicare mai mari de 11 m. „Proiectarea, manevrabilitatea, manipularea încărcăturii și precizia acestor stivuitoare automatizate sunt decisive pentru performanța întregului sistem”, a declarat Alexandra Mertel, Product Manager Automation & Intralogistics Solutions în cadrul Linde Material Handling. „Aceste criterii sunt cruciale pentru ca paleții să fie amplasați exact la locurile de depozitare prevăzute și pentru îmbunătățirea ciclurilor de selectare și depozitare.”

Cu ajutorul sistemului de navigație laser, stivuitoarele se deplasează dinamic prin depozit, primind comenzi de transport direct de la sistemul de gestionare a depozitului prin intermediul unității centrale de control.

Cameră 3D, pentru creșterea productivității

Stivuitoarele automate cresc semnificativ productivitatea, grație camerei 3D auto-calibrate, echipate cu o nouă generație de software. Nu numai că această cameră recunoaște cu fidelitate dimensiunile paletului, dar îl și poate vedea în profunzime, ceea ce face ca ridicarea și amplasarea acestuia să fie mult mai precise – la sol, pe transportoare cu role sau pe rafturi.

În același timp, stivuitoarele automate sunt capabile să transporte o varietate mai mare de paleți. Acest lucru este asigurat de algoritmi relativi de recunoaștere a imaginilor, dezvoltați de Linde Material Handling, care au fost validați în teste ample.

Stivuitoarele automate Linde îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță. Patru scanere sunt integrate în echipament la nivelul pardoselii, realizând un câmp de siguranță de 360O în jurul utilajului și verificând în permanență obstacolele.

În configurația standard, echipamentul include comutatoare suplimentare pentru oprire de urgență și sisteme Linde Blue Spot și Dynamic Mast Control, care oferă asistență la înălțimi ridicate. Opțional, utilajele pot fi configurate și cu senzor pentru detectarea suprasarcinilor și cu o a doua cameră 3D, poziționată mai sus, care poate genera economie de timp în manipularea sarcinii.

Linde L-Matic HD, operare precisă și sigură

Cele două modele Linde L-Matic HD, având capacitate de încărcare de 1,6 și 2,0 t, sunt dotate cu echipamente de siguranță, inclusiv bare de protecție laterale, scanere standard și opționale, comutatoare pentru oprire de urgență și sisteme optice și acustice de avertizare. ªi aici, detectarea sarcinii se face prin intermediul inovatoarei camere 3D.

Stivuitoarele cu catarg retractabil și transpaletele electrice sunt proiectate ca o soluție hibridă, permițând operatorului să preia controlul utilajului în orice moment și să treacă în modul manual. O altă caracteristică nouă este capacitatea de încărcare autonomă. Echipate cu baterii cu încărcare rapidă, stivuitoarele automate se deplasează către stația de încărcare independent pentru procesul de reîncărcare.

„Pe lângă tehnologia adecvată, expertiza în consultanță a unui furnizor joacă, de asemenea, un rol decisiv în proiectele de automatizare. Pentru a găsi o soluție adecvată pentru un anumit client, trebuie verificați numeroși parametri în etapa de planificare. Mai întâi trebuie să înțelegem complet așteptările clientului. Abia atunci sistemul poate fi dezvoltat și stivuitoarele configurate în detaliu”, a mai declarat Alexandra Mertel.

Aici, specialiștii Linde Material Handling lucrează îndeaproape cu diferite departamente ale operatorilor logistici (de exemplu, Achiziții, Logistică, Inginerie). În acest scop, producătorul german a creat propria echipă de implementare, pentru a asigura punerea în funcțiune fiabilă a utilajelor.   

Articole similare

Ad