Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Webinar EY România: Provocările agenților economici în primele 100 de zile de Brexit

EY România organizează pe 23 martie 2021, ora 10,00, videoconferința „Primele 100 de zile după Brexit: Soluții și provocări vamale și din perspectiva TVA“. Cu acest prilej, specialiștii EY vor prezenta nu numai provocările cu care s-au confruntat agenţii economici de la momentul în care Marea Britanie a părăsit piața unică și uniunea vamală a Uniunii Europene, devenind stat terț, dar şi ce soluţii există pentru a diminua impactul Brexit. 
Între provocările vamale, aceștia vor aduce în discuție nevoia de obținere a numărului EORI pentru societăți ce dețin o sucursală în România/UE, restricțiile la punerea în liberă circulație și la export pentru societăți din UK, rolul atestatului de origine preferențială, modificările privind neplata TVA în vamă la import, aplicabilitatea regimului de tranzit comun pe relația UE-UK, vămuirea grupajelor de mărfuri, vămuirea D și vămuirea centralizată.

Alături de Directorul General din cadrul Direcției Generale a Vămilor, Marcel Mutescu, lectorii Georgiana Iancu (Partener Coordonator al Departamentului de Impozite Indirecte), Mihai Petre (Director Consultanță vamală, Departamentul de Impozite Indirecte), Costin Manta (Director Departamentul de Impozite Indirecte) și Cosmin Dincă (Departamentul de Impozite Indirecte) vor discuta despre TVA – schimbări și oportunități, respectiv despre reprezentantul fiscal, stocurile în consignație/la dispoziția clientului, măsuri de simplificare și reguli tranzitorii, servicii logistice și de procesare, rambursarea TVA și deducerea TVA pentru serviciile scutite.

Aceștia vor răspunde, de asemenea, punctual, întrebărilor puse de participanții la videoconferință într-o sesiune special dedicată. Întrebările pot fi adresate și anterior conferinței, AICI.

Articole similare

Ad