Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ATP Trucks Automobile lansează primul autobuz electric românesc, UpCity

Producătorul român de autovehicule de transport rutier de marfă și persoane a intrat pe un nou segment de piață, cel al autobuzelor electrice, prin noul produs ATP Bus, a cărui denumire comercială este UpCity. Acum se lucrează la un prototip care va fi prezentat în formă finală la începutul lui mai și care este în proces de omologare la nivel european.

Anunțul despre realizarea sa vine după lansarea pe piața din România, în august 2019, de către ATP Trucks, a camionului Truston, produs la Baia Mare și omologat în două variante, de basculantă și betonieră, din care au fost vândute până acum 48 de unități.

Motivele pentru care compania a intra pe piața autobuzelor sunt, așa cum explică Mircea Cirț, președintele ATP Group, contextul actual generat de infrastructura problematică din orașe, parcurile de autobuze îmbătrânite, poluante și costisitoare, cu impact direct în bugetele locale, criza de sănătate care ne-a arătat că transportul în comun trebuie să fie sigur, economic și igienic, și nevoia de a seta cât mai repede cum arată o nouă rețea de drumuri urbane adaptată orașelor Smart din secolul al XXI-lea. „UpCity este un produs inovator, care nu depinde de infrastructura rutelor existente și care va ține pasul cu tehnologia.”

Acesta va avea o capacitate de transport de 83 de locuri (dar opțional va putea fi configurat cu până la 90 de locuri, pentru a asigura o calibrare corectă a rutelor și a avea încărcare de 100%), din care 25 (+1) pe scaune, podea joasă, trei uși și o autonomie de 200 km, ce poate fi extinsă până la 360 km. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați, iar provocarea majoră a fost alegerea bateriei. În cele din urmă s-a optat pentru producătorul CATL, o companie de tehnologie fondată în 2011, specializată în fabricarea de baterii litiu-ion pentru vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei, precum și sisteme de gestionare a bateriilor.

Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) este producător și furnizor de baterii pentru cele mai prestigioase mărci auto – vehicule pentru pasageri, dar și vehicule comerciale – și vine cu inovație pe care clienții săi pot să o transpună în proiectele lor pentru segmentul mobilitate.

Distribuția ATP Bus se va realiza prin ATP Motors, dealerul auto din cadrul ATP Group, care va oferi servicii și produse integrate: mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb originale și aftermarket, asistenţă pentru caroserie cu decontare directă a asigurărilor, consultanţă pentru achiziție și vânzare auto, posibilitatea de a recepționa oferte prin platforme de licitații, finanţare și asigurări auto.

Articole similare

Ad