Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AsstrA Istanbul îşi extinde portofoliul de servicii din Turcia

Cunoscând oportunităţile din zonă, primul birou de reprezentare AsstrA din Orientul Mijlociu a fost deschis în Turcia, în decembrie 2016. La început, echipa din Istanbul s-a concentrat pe transportul rutier, cel mai popular mod de livrare pentru clienții turci la acea vreme. Biroul continuă să îndeplinească multe comenzi de transport rutier, dar de-a lungul timpului portofoliul de servicii s-a extins şi cu alte soluții logistice specializate pentru mărfuri vrac, grupaje și cu temperatură controlată.

Pentru clienții turci ai AsstrA, semințele reprezintă însă unul dintre cele mai importante tipuri de marfă. În perioada de însămânțare (noiembrie-martie), filiala primește un număr mare de comenzi de expediere. În această perioadă critică a anului, clienții, furnizorii de logistică și partenerii de transport, trebuie să lucreze împreună în mod eficient pentru a satisface cerințele pieței.

Dacă la început a organizat transportul acestora în principal din Turcia către Rusia pe camioane standard, astăzi echipa gestionează o mare varietate de tipuri de comenzi, precum standard (21-24 tone), cu tonaj redus (2-5 tone) și grupaje, pentru expedieri către Europa, CSI și Asia.

Pentru fiecare comandă, sunt propuse până la trei rute alternative, pentru cazul în care apar situații de forță majoră, întârzieri la trecerea frontierei, complicații cu un mod de transport specific sau lipsa autorizaţiilor terţă ţară / de tranzit. Schemele alternative de livrare le oferă clienților șansa de a o alege pe cea mai potrivită în ceea ce privește tarifele, programarea sau alți factori. Echipa locală este capabilă să afle abaterile de la program, să mențină relații bune cu furnizorii și să asigure disciplina curselor.

Transportul frigorific rămâne, de asemenea, o prioritate pentru clienții din Turcia, mai ales că transportul de fructe și legume e în continuă cerere pe tot parcursul anului. Echipa AsstrA Istanbul gestionează constant astfel de fluxuri de marfă, cunoscând piaţa şi sezonalitatea produselor. Atât expeditorii, cât și destinatarii, se bazează pe echipă pentru a cunoaște cerințele pentru dezvoltarea schemelor de transport – de la încărcare la livrare – pe anumite rute și pentru a facilita procesele logistice în consecință.

Alte exporturi populare turcești includ nucile și uleiul de măsline. Potrivit statisticilor interne din ultimii ani, în 2020 numărul comenzilor pentru transportul de fructe cu coajă lemnoasă și alimente a crescut cu 45% față de 2019. Numărul livrărilor de legume și fructe pentru aceeași perioadă a crescut de 3,5 ori.

Transportul frigorific este adesea necesar şi pentru mărfurile periculoase. Aşa se face că astăzi filiala din Istanbul le oferă clienților soluții pentru transportul de vopsea, rășină și alte substanțe chimice periculoase, transport cu podele duble pentru medicamente și consumabile medicale și transport cu semiremorci frigorifice multi-temperatură.

Pentru transporturile LTL de mărfuri periculoase și nepericuloase, echipa din Istanbul recomandă transportul în regim de grupaj, cu un program clar și prestabilit de expediții. Clienții cu volume mici de marfă pot planifica astfel logistica în avans și pot economisi bani. Astfel de expedieri sunt populare în Europa de Vest, Europa Centrală și țările Baltice. În plus, există rute regulate către țările CSI, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan și Irak. „Desigur, transportul pe camion rămâne cea mai bună alegere pentru clienții noștri din Turcia. În același timp, echipa din Istanbul îşi dezvoltă portofoliul de servicii în conformitate cu nevoile pieței. Astăzi, clienții beneficiază de soluții noi, cum ar fi transportul aerian și maritim, ca alternative atractive la livrările cu camioane cu care sunt deja familiarizați”, subliniază Elena Firsova, Director Regional al AsstrA Turcia şi Director al Sucursalei din Istanbul.

Articole similare

Ad