Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aplicație pentru locuri de parcare ale camioanelor și condițiile de trafic

Autobahn GmbH a lansat o aplicație pentru telefon care oferă informații mai multe și mai bune despre situația traficului din Germania. Utilizatorii pot descărca aplicația din această lună, iar compania o va prezenta apoi la Köln. Noua aplicație nu este destinată să concureze cu Google Maps & Co., ci mai degrabă să fie un supliment.

Compania de autostrăzi deținută de statul federal promite numeroase valori adăugate și vorbim despre date exclusive. Pentru prima dată, informațiile despre trafic și infrastructură, precum și alte date referitoare la autostrăzi ar fi incluse într-o singură aplicație. Utilizatorii ar trebui să-și poată face o idee despre situația traficului grație sutelor de camere web de-a lungul autostrăzilor.

Utilizatorii ar trebui, de asemenea, să fie mai bine informați cu privire la devieri și când șantierele de construcții sau cele cauzate de accidente vor fi închise din nou. „Compania de autostrăzi este prima care primește informațiile relevante și le transmite prin intermediul aplicației, mai devreme decât Google Maps,” de exemplu, a spus Albrecht Klein, responsabilul aplicației din cadrul Autobahn GmbH. 

Într-o versiune viitoare, șoferii ar trebui să poată afla, cu săptămâni înainte de plecare, unde sunt șantiere pe un anumit traseu și când sunt planificate să înceapă lucrările. „Aplicația Autobahn nu este una de navigație și, prin urmare, nu concurează cu furnizorii de navigație consacrați.” Traseul este predat, ceea ce înseamnă de la început și până la destinație, către aplicația de navigație utilizată de utilizatori – în versiunea de pornire acestea sunt Apple Maps și Google Maps.

Aplicația arată blocaje de trafic, precum și zone de parcare și odihnă pentru șoferii de camioane

Ca și în cazul altor aplicații, Autobahn GmbH prezintă blocajele de-a lungul traseului. De asemenea, ar trebui să arate unde și ce tip de stații de încărcare sunt disponibile pentru autovehiculele electrice și unde există locuri de parcare și de odihnă. Șoferilor de camioane ar trebui să li se afișeze date despre parcare, precum și locații și informații despre existența unui duș, unui magazin sau WiFi.

Informațiile despre locația utilizatorului ar trebui colectate doar dacă un utilizator dorește să fie localizat în mod activ în timpul verificării rutei pentru vizualizarea hărții. Aplicația este gratuită și fără anunțuri și este disponibilă pentru sistemele iOS și Android. Este o dezvoltare ulterioară a aplicației de informații „Meine Autobahn”, baza fiind funcționalitatea aplicației „Verkehr.NRW”.

Statele federale au fost responsabile pentru operarea, întreținerea și extinderea autostrăzilor până la sfârșitul anului 2020, iar guvernul federal a fost responsabil de la începutul anului 2021. Deoarece există încă multe lucrări de construcții pe autostrăzile federale, există o mare nevoie de renovare a drumurilor și podurilor, o asemenea aplicație e mai mult decât binevenită.

Odată cu realinierea, companiile de construcții ar trebui să aibă aceeași persoană de contact, ofertele și normele ar trebui standardizate, proiectele ar trebui să fie planificate dintr-o singură sursă, fiind vorba despre o rețea de autostrăzi de 13.000 km.

Acum aplicația este lansată și ar trebui să arate ce poate face Autobahn GmbH.

Articole similare

Ad