Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: prima stație de alimentare publică cu hidrogen verde intră oficial în funcțiune

Prima stație de alimentare cu hidrogen din Niebüll (Frisia de Nord), Germania, a intrat oficial în funcțiune. Caracteristica specială: hidrogenul este produs la nivel regional și neutru din punct de vedere climatic, fiind disponibil pentru camioane, mașini și transportul public local.

Proiectul eFarm folosește căldura uzată generată de electrolizori în timpul producției de H2 pentru rețeaua de încălzire care va ajunge să ofere căldură în clădiri comerciale și private. În orașul balneo-climateric Niebüll, toată lumea poate încerca testa hidrogenul ca variantă alternativă călătorind cu autobuzele alimentate pe pile de combustibilc. „Containerele mobile de stocare H2 sunt transportate cu camionul către cele două stații de alimentare cu hidrogen. Vehiculele cu celule de combustibil convertesc hidrogenul înapoi în energie electrică pentru propulsie“, explică André Steinau, director general eFarming.

Acum a fost deschisă prima stație și către celelalte tipuri de vehicule, fie mașini mici, ori camioane. „Alimentarea cu hidrogen este la fel de ușoară ca și în cazul combustibililor convenționali. După patru-cinci minute ești gata de plecare“, spune același André Steinau.

Articole similare

Ad