Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Setra ComfortClass 515 HD este Autocarul Anului 2014

Setra CC 515 HD a fost desemnat Autocarul Anului 2014 de catre juriul international de presa Bus and Coach of the Year, in urma testelor desfasurate la Ybbs, Austria, la inceputul lui august. Vehiculul a impresionat prin performantele tehnice de exceptie, manevrabilitate, confort si silentiozitate.
CC 515 HD este propulsat de noul motor OM 470, de 10,7 l, ce dezvolta 430 CP si are cuplul maxim de 2.100 Nm, la 1.100 rpm.
 

De asemenea, noua transmisie GO 250-8 PS3 automatizata, cu opt trepte plus marsarier, are performante imbunatatite fata de generatia anterioara. Pachetul de siguranta este foarte complet si include cruise-control adaptiv (ART), ESP, asistenta la incalcarea benzilor de circulatie (SPA), limitator la franarea continua (DBL), protectie la coliziunea frontala (FCG), precum si sisteme de asistenta activa la franare (ABA 2), de detectare a gradului de atentie a soferului (ATAS) si de monitorizare a presiunii din pneuri (TPMS). Ultimele trei sunt cel mai recent implementate si vin in sprijinul soferului atunci cand acesta este obosit si nu mai reactioneaza atat de prompt la situatiile din trafic. ABA 2 recunoaste orice obstacol, fie el in miscare sau stationat, are capacitatea de a analiza peste 100 de semnale diferite si functioneaza pe o plaja de viteze intre 0 si 100 km/ora, independent de conditii meteo si de luminozitate.
Postul de lucru pentru sofer a fost reproiectat comparativ cu generatia precedenta ComfortClass, cu panel de instrumente dispuse ergonomic si display colorat si usor de citit pentru computerul de bord. Intuitiv, acesta afiseaza toate informatiile necesare despre calatorie, incluzand sistem multimedia, setari pentru ABA 2, diagnoza on-board s.a. Comenzile sunt amplasate pe volan, fiind foarte usor de folosit din mers.
Interiorul Setra 515 HD este spatios, cu iluminare tip LED si inaltime utila de 2.100 mm, beneficiind de toate echiparile necesare pentru o calatorie lunga cu autocarul.
Plafonul este imbracat intr-un material textil de culoare deschisa care confera o nota de eleganta si contribuie la reducerea nivelului de zgomot la interior si, fiind prins pe fermoar, este usor de dat jos si de spalat. Lumina ambientala auxiliara pe LED este foarte utila pe timp de noapte, difuza, si creeaza senzatia de spatiu. Sistemul de aer conditionat poate fi reglat pe trei niveluri de putere, de la 32 la 39 kW, in functie de conditiile meteo, dar si de lungimea vehiculului. Capacitatea in calele de bagaje este de 8,5 m3, la care se adauga 1,7 m3 spatiu de depozitare deasupra scaunelor pasagerilor. Setra ComfortClass 515 HD testat, pe doua axe, costa 315.000 de euro.
Trofeul „Coach of the Year 2014“ va fi inmanat oficial reprezentantilor Daimler Buses in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Salonul de Autobuze si Autocare de la Kortrijk. Targul va fi deschis publicului in perioada 18-23 octombrie a.c.

Articole similare

Ad