Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile s-au imbunatatit treptat pentru Daimler Buses

Programul Globe2013 deja isi arata efectele, asa cum a explicat Hartmut Schick, CEO Daimler Buses, iar succesul acestei initiative este indicat de comenzile primite in ultimele cateva luni. Numarul lor este in crestere comparativ cu perioada similara a anului trecut, insa 2013 per ansamblu este privit totusi cu precautie. Ca urmare a cresterii din aceasta toamna, fabricile vor opera in medie 52,5 ore/saptamana.
 

Capacitatea de productie a crescut, mai ales ca se vor produce in paralele Euro 5 si Euro 6.
La cresterea volumelor au contribuit cateva comenzi majore. Cea mai mare comanda unica pentru noua generatie de Citaro a venit de la autoritatea de transport Wiener Linien din capitala Austriei, unde vor fi livrate 217 unitati. Alte 132 de Citaro vor ajunge la operatorul olandez Qbuzz si 172 la Bruxelles. In iulie au fost livrate ultimele 159 de Citaro din comanda lansata in noiembrie 2012 de autoritatea de transport din Budapesta. Iar cea mai mare flota de autobuze hibride, 25 de Citaro Hybrid, va ajunge la Kecskemét (Ungaria).
In perioada 2013-2017 vor fi livrate 400 de autocare Setra si autobuze Mercedes-Benz catre ÖBB Postbus GmbH. 65 de unitati Setra MultiClass urmeaza a fi livrate catre Suedia, de altfel cea mai mare comanda suedeza pentru autocare Setra.
La finalul anului trecut Daimler a primit o comanda pentru livrarea a 2.600 de autobuze scolare in Brazilia, iar alte 520 de autobuze urbane au fost vandute in diferite orase din aceasta tara. Si in Africa de Sud a fost castigata o licitatie pentru 134 de sasiuri Mercedes-Benz pentru dezvoltarea unui sistem BRT in Johannesburg. Traficul din marile orase se intensifica, iar sistemele BRT castiga teren. Producatorul german mai are in discutie inca 10-12 proiecte de acest fel.
Din aprilie, operatiunile din India au fost integrate sub umbrela Daimler India Vehicule Comerciale, pentru a mari productia, vanzarile, service-ul, achizitiile si logistica. Mai mult, pentru o mai buna pozitionare a marcilor Daimler pe cele mai importante piete indiene, a fost semnat un parteneriat cu carosierul britanic Wrightbus.

Articole similare

Ad