Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trofeul Drivers’ Fuel Challenge 2013 merge in Ungaria

Finala competitiei Drivers’ Fuel Challenge 2013 pentru Europa Centrala si de Est, organizata de Volvo Trucks, a avut loc in Croatia, sambata trecuta (19 octombrie a.c.), pe pista de curse de la Grobnik. Soferi din 14 tari din regiune s-au intrecut pentru mult ravnitul trofeu, adjudecat in final de Zoltan Simon, din Ungaria. Pe langa titlul de cel mai economic sofer din Europa Centrala si de Est, castigatorul a primit si un autoturism Volvo V40 nou nout.
 

Tomas Horcicka, din Republica Ceha, si Stanislaw Mierzejewski, din Polonia, au ocupat locul doi si respectiv trei.
Obiectivul principal al competitiei initiata de Volvo Trucks la nivel global in 2011 este de a demonstra rolul esential al soferului in economia de carburant. Pentru ca indiferent cat de avansata este tehnologia, soferul ramane factorul decisiv atunci cand se pune problema economisirii combustibilului, protejarii mediului si, nu in ultimul rand, optimizarii costurilor de operare.
Editia din acest an a Drivers’ Fuel Challenge a atras nu mai putin de 3.200 de concurenti care au luat startul in calificari, aproape de doua ori mai mult decat in 2012. Dintre acestia, doar cei 14 campioni nationali in conducere economica au participat la finala de la Grobnik, care a inclus o runda de calificare in cursul diminetii si o etapa finala dupa-amiaza. Ambele runde au presupus parcurgerea a doua tururi de pista – avand lungimea de 8,4 km – in maximum 14 minute si cu un consum de combustibil cat mai mic. Patru soferi din Polonia, Republica Ceha, Slovenia si Ungaria s-au calificat in etapa finala. Castigatorul, Zoltan Simon, care a obtinut un consum de 2,18 l, a declarat ca in timpul competitiei a fost foarte emotionat, dar a fost tot timpul increzator in capacitatile sale: „Am condus asa cum o fac de obicei – economic si dinamic in acelasi timp – si acum stiu sigur ca metoda mea este corecta. Inca de maine voi incepe pregatirile pentru Drivers’ Fuel Challenge World Competition“.

Articole similare

Ad