Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii au dat inca o data dovada de dezbinare

Protestul transportatorilor s-a desfasurat luni, 9 decembrie a.c., in principalele orase ale tarii, campioni fiind operatorii din Vest. In Arad au participat la manifestare 150-200 camioane, organizate in mai multe marsuri. In zona Sebes au participat peste 100 de camioane care au protestat pe directia Sebes-Sibiu-Miercurea Sibiului si retur. Traficul a fost blocat o perioada de timp, fara sa existe insa conflicte cu reprezentantii politiei, care au incercat sa fluidizeze traficul.
In Timisoara au participat in jur de 100 de camioane care au blocat traficul pe centura orasului.
 

La fel, in Targu Mures au protestat circa 80 de camioane. Initial traficul a fost blocat, dupa care politia a fluidizat traficul. Centura Capitalei a fost intesata de camioane de dimineata, cu un culoar de o banda intre ele, pentru a permite circulatia.
La Satu-Mare au participat aproximativ 300 de camioane. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri si niciun vehicul greu nu a depasit protestatarii, toate s-au aliniat la coloana.
Din pacate, protestul transportatorilor a fost tratat cu seriozitate si sacrificii de unii si cu indiferenta de altii. La ora pranzului, Ministerul Transporturilor a chemat la negocieri toate asociatiile patronale din transporturi, desi unele dintre ele nu sunt reprezentative pe transportul de marfa si nici nu au fost implicate in vreun fel in organizarea miscarilor de protest din toata tara. Si cum "convocarea" a fost de pe o ora pe alta, tocmai cei implicati direct in proteste nu au avut timp sa ajunga la "negocierile" cu autoritatile.
"Avem o scarba profunda in legatura cu modul in care a fost gestionata aceasta situatie. Pe principiul «Dezbina si cucereste», MT si-a atras in jurul sau asa-zisi reprezentanti ai transportatorilor care nu au avut nimic de-a face cu miscarea din 9 decembrie a.c. Sunt indignat de faptul ca unii colegi de la alte asociatii de profil au fost de acord sa participe la discutiile cu Ministerul in lipsa reprezentantilor federatiilor afiliate CNR. Marea dezamagire sunt cei care si-au continuat activitatea si au trecut pe langa protestatari in tromba. Carausi care au profitat de sacrificiul unora ca sa prinda acum pe burse contracte grase", a declarat Augustin Hagiu, presedinte CNR.
Transportatorii care au participat la protest sunt decisi sa mearga mai departe, asteaptand invitatia la un dialog corespunzator. Din pacate, cu jumatati de masura este greu sa determini schimbari majore.

Articole similare

Ad