Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

150 de ani de Schwarzmüller, cifră de afaceri record și premii generoase pentru clienți

În 2021 Schwarzmüller a aniversat 150 de ani de existență, și cu această ocazie a organizat un concurs ale cărui trei mari premii au fost trei vehicule noi, în valoare totală de peste 100.000 de euro. Înmânarea lor s-a făcut de curând, și tot cu această ocazie compania și-a prezentat și unul dintre modelele emblematice din 2021.

Câștigătorii sunt din Germania, Polonia și Cehia, au fost selectați din peste 4.000 de competitori și și-au primit premiile la sediul central din Hanzing al producătorului, chiar de la CEO-ul Roland Hartwig, care a subliniat faptul că această aniversare importantă nu a putut fi sărbătorită cum se cuvine din cauza restricțiilor aduse de pandemie, dar că, inclusiv în aceste condiții, ea a contribuit la dezvoltarea unor relații mai strânse cu clienții din diverse țări.

Premiul al treilea a fost un șasiu pentru transport de containere și a fost câștigat de Sommer Transport, din Cehia, noua semiremorcă Power Line pentru transport pe distanțe lungi le-a revenit polonezilor de la Kama Jaroslaw Krasowski, iar marele premiu, o semiremorcă basculabilă, a mers la firma germană Reinhold und Marcel König.

Cu această ocazie, CEO-ul Schwarzmüller a mai declarat că în anul aniversar se așteaptă la o cifră de afaceri record, de 400 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2020, și că firma pe care o conduce a continuat să fie lider de piață în Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia și Elveția, în special datorită portofoliului complet înnoit și extins, care include opt game de vehicule și până la 150 de variante diferite. Schwarzmüller se remarcă în continuare prin gradul mare de adaptare la cerințele clienților și prin greutatea proprie redusă a modelelor sale.

Compania a fost fondată în Passau, în 1871, ca magazin de fierărie, și tot la finalul secolului al 19-lea a devenit producătoare de vagoane, ceea ce a constituit pasul necesar pentru începerea producției de vehicule motorizate, în anii 1930. Pentru câțiva ani, Schwarzmüller a construit și autoturisme. În timpul marii recesiuni, compania aflată în expansiune s-a mutat aproape de Freinberg bei Schäeding și a construit în 1936, în suburbia Hanzing, clădirea care a rămas sediul său central până în ziua de azi. În timpul revenirii economice a început să deschidă filiale în Austria și în anii 1990 a devenit liderul pieței din această țară. Cam în același timp s-a decis extinderea companiei în țările din estul Europei, din spatele Cortinei de Fier, și au fost deschise fabrici în Ungaria și Cehia. Din 2020 există o a patra fabrică, în Germania, și o a doua marcă în grup, Hüffermann.

Schwarzmüller este activ în 21 de țări europene și este una dintre companiile cele mai mari din regiunea Austria de Sus.

Articole similare

Ad