Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A fost semnat regulamentul pentru tahograful inteligent

Silvia-Adriana Ticau, vicepresedinta Comisiei de Transport si Turism din Parlamentul European a participat la ceremonia de semnare a regulamentului privind aparatura de inregistrare in transportul rutier.
Ceremonia oficiala a avut loc in prezenta domnului Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European, Evangelos Venizelos, vicepremierul grec si Ministru al Afacerilor Externe si a lui Brian Simpson, Presedintele Comisiei de Transport si Turism din PE.
 

Regulamentul privind tahografele a fost votat in data de 15 ianuarie 2014, la Strasbourg, dupa doi ani de negocieri ale PE, reprezentat de raportorul Adriana Ticau, cu presedintiile poloneza, daneza, cipriota si irlandeza ale Consiliului UE.
„Noul regulament reprezinta un echilibru intre siguranta rutiera si imbunatatirea conditiilor de munca, pe de o parte, si respectarea vietii private si a datelor soferilor pe de alta parte. Tahograful inteligent va contribui la imbunatatirea punerii in aplicare a legislatiei si va reduce, pe termen mediu si lung, sarcina administrativa pentru societatile de transport. Tahograful inteligent introduce doua functii noi : comunicarea de la distanta, utilizata pentru a efectua controale, si inregistrarea datelor de localizare. Acest nou sistem va ajuta autoritatile sa controleze respectarea timpului de conducere si de odihna si, prin urmare, va imbunatati conditiile de munca pentru conducatorii auto si siguranta rutiera. Pentru a asigura succesul acestui regulament, tahografele trebuie sa fie accesibile, folosind tehnologia simplificata care limiteaza, cat mai mult posibil investitiile statelor membre”, a declarat vicepresedinta Comisiei de Transport si Turism din Parlamentul European.

Articole similare

Ad