Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU dezaproba public practicile FCS RF

IRU a publicat documente cheie prin care dezaproba practicile realizate de Serviciul Vamal al Federatiei Ruse (FCS RF) privind 4.000 de cazuri de presupuse datorii TIR pentru a justifica restrictiile TIR pe teritoriul Rusiei.
Publicarea acestor documente vine imediat dupa ce speta a fost judecata de Curtea de Arbitraj din Moscova in februarie, procedura prin care s-a recunoscut ca practicile FCS RF nu sunt conforme cu realitatea si sunt defaimatoare.
 

Publicarea intregului set de documente reprezinta rezultatul unei analize obiective detaliate condusa de o echipa de 20 de experti, care au analizat fiecare dintre cele 4.000 de cazuri pentru a determina care este statutul si care sunt dovezile.
Unele dintre aceste cazuri dateaza din 1993, iar aproape jumatate nu au fost raportate niciodata catre IRU, asta pana in noiembrie 2013 cand FCS RF a transmis o scrisoare oficiala a acestor cazuri. In plus, din 4.000 de cazuri, odoar patru sunt in asteptarea unei decizii, ceea ce reprezinta mai putin de 0,1% din totalul raportat catre IRU de FCS RF.
Comentand publicarea documentelor, Kseniya Kasko sefa departamentului juridic a declarat: Confirmarea lipsei datoriilor garantilor TIR catre autoritatile vamale ruse nu reprezinta o surpriza, mai ales ca este binecunoscut modul eficient in care functioneaza sistemul TIR IRU nu are nimic de ascuns, tocmai de aceea am publicat acest informatii care sunt disponibile publicului pentru analiza fara restrictii. Suntem pregatiti sa explicam in detaliu aceste dosare oricui este interesat, inclusiv autoritatilor ruse pentru a inchide oficial aceste cazuri.”

Articole similare

Ad