Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adriana Ticau solicita BEI sa sustina investitiile in cresterea economica

Saptamana aceasta s-a discutat si s-a adoptat, in sesiunea plenara a Parlamentul European de la Strasbourg, „Raportul anual pentru 2012 al Bancii Europene de Investitii“. Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a fost infiintata prin Tratatul de la Roma si, conform articolului 309 din TFUE, are misiunea de a contribui, recurgand la pietele de capital si la resursele proprii, la dezvoltarea echilibrata si neintrerupta a pietei interne in interesul Uniunii, scopul sau fiind de a contribui la realizarea prioritatilor Uniunii prin selectarea proiectelor valoroase din punct de vedere economic pentru realizarea de investitii de catre UE.
 

„Salut Raportul anual pentru 2012 al Bancii Europene de Investitii si realizarea planului operational convenit de a finanta circa 400 de proiecte in peste 60 de tari, finantari care au totalizat 52 de miliarde EUR. Consider ca se impune sa se acorde o atentie mai mare investitiilor in crestere economica si in crearea de locuri de munca pe termen lung.
Cerem BEI sa dezvolte, in stransa cooperare cu statele membre, planuri de investitii orientate spre rezultate, care sa fie ajustate in mod corespunzator la prioritatile de crestere nationale, regionale si locale. Solicitam BEI, de asemenea, sa stimuleze investitii viabile in instrumente de creanta care sa directioneze capital privat catre proiectele necesare de transport, energie si infrastructura TIC. Astfel, resursele BEI ar putea fi complementare resurselor pentru dezvoltarea infrastructurii transeuropene de transport, de energie si de telecomunicatii, puse la dispozitie prin intermediul Mecanismului de Conectare a Europei.
Sustin necesitatea ca BEI sa depuna eforturi mai intense pentru a sprijini capacitatea statelor membre de a absorbi resursele UE, inclusiv fondurile structurale, avand in vedere ratele de absorbtie extrem de mici care exista actualmente in multe state membre”, a sustinut eurodeputata Adriana Ticau in plenul Parlamentului European.
De asemenea, Adriana Ticau a sustinut necesitatea sustinerii de catre BEI a finantarii proiectului Nabucco. „Consider ca gazoductul Nabucco, reprezinta o prioritate-cheie pentru UE pentru asigurarea securitatii energetice a UE si a diversificarii surselor si a rutelor de aprovizionare cu energie, cu atat mai mult in contextualei crizei actuale din Ucraina. Solicit BEI sa considere acest proiect un proiect prioritar, sa sprijine si sa accelereze punerea in aplicare a acestuia” a subliniat eurodeputata Adriana Ticau.

Articole similare

Ad