Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Anadolu Automobil Rom

Anadolu Automobil Rom (AAR) este cel mai mare importator de autobuze din România, cu peste 2.500 de unități vândute până în prezent. Compania reprezintă cu succes mai multe branduri de top de autobuze din Europa (Anadolu Isuzu, Karsan, SOR și Temsa), portofoliul complet de produse acoperind toate aplicațiile de transport urban, interurban și turistic.

În ultimii ani, campaniile de achiziții de autobuze urbane, derulate – la nivel național – în special cu finanțare europeană, au făcut ca ponderea cea mai mare a înmatriculărilor de vehicule destinate transportului de călători să fie reprezentată de gama urbană. Iar autobuzele electrice cu precădere au fost în topul preferințelor, majoritatea autorităților locale asumându-și activ obiectivul de reducere a poluării, prin achiziția de vehicule prietenoase cu mediul înconjurător.

AAR a livrat până în prezent cele mai multe flote de autobuze electrice din România, în funcție de caietele de sarcini și de specificațiile tehnice solicitate fiind oferite modelele SOR (Cehia) sau Karsan (Turcia). Orașele care au deja în operare flote electrice sunt Brașov (60 de unități), Suceava (22), Dej, Turda și Zalău (câte 20), Mangalia (10), Beclean (8), Sibiu (5) și Turda (o unitate).

Alte aproape 150 de autobuze electrice urmează să fie livrate în decursul lui 2022, fiind semnate contractele cu autoritățile locale din Timișoara (pentru 44 de vehicule), Deva (26), Slatina (18), Alba Iulia (13), Brașov (12), Arad (10), Bistrița și Ploiești (câte 9 unități), Buzău (4) și Gura Humorului (3 unități). Totodată, AAR a fost declarat câștigător la procedurile de licitație inițiate recent de Arad, Galați și Suceava, ultimele două pentru achiziția de vehicule de capacitate mică (6 m lungime).

Pentru o eficientizare a folosirii autobuzelor din flotă, echipa Anadolu Automobil Rom – din care fac parte peste 50 de profesioniști – oferă clienților săi asistență și consultanță tehnică 24/7. La service-ul modern din comuna Ciolpani, județul Ilfov, sunt realizate reparații de mentenanță, lucrări de mecanică, electrică, aer condiționat și preîncălzitoare. Clienții au la dispoziție și catalogul de piese de schimb de marcă pentru fiecare marcă în parte, iar cele mai populare repere sunt disponibile cu livrare din stoc.

Anadolu Automobil Rom este membră a Uniunii Române de Transport Public și a Federației Operatorilor Români de Transport, fiind astfel mereu aproape atât de utilizatorii publici, cât și privați.

Articole similare

Ad