Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 5.500 de încălcări în Italia în cadrul controalelor Truck & Bus

La o săptămână de la încheierea primei campanii europene din 2022 de controale rutiere extraordinare la camioane și autobuze Roadpol Truck & Bus, poliția rutieră a făcut publice primele rezultate obținute în Italia. În perioada 7-13 februarie, inspectorii italieni au controlat 7.732 de vehicule grele de marfă și 652 de autobuze și au dat amenzi pentru 5.559 de infracțiuni. Cel mai mare număr dintre acestea se referă la reglementările privind tahografele, care au dus la 1.144 de sancțiuni. Aceasta a fost urmată la distanță de nereguli în documentația vehiculelor și a transportului (700 de infracțiuni) și de ineficiențe tehnice și de încărcare (693 de infracțiuni).

De asemenea, polițiștii au depistat 469 de cazuri de depășire a limitelor de viteză, 215 cazuri de nefolosire a centurii de siguranță, 90 de încălcări ale reglementărilor privind transportul de mărfuri periculoase și 8 încălcări ale reglementărilor privind transportul deșeurilor. Rețeaua de control a identificat, de asemenea, un cetățean străin care conducea un vehicul comercial și care era căutat pentru a executa o pedeapsă de 3 ani și 8 luni pentru infracțiuni de furt.

Directorul Serviciului Poliției Rutiere, Paolo Maria Pomponio, comentează că “angajamentul și profesionalismul de care au dat dovadă patrulele italiene au fost apreciate de conducerea Roadpol, a cărei considerație față de Poliția de Stat Italiană este evidențiată prin alegerea orașului Cremona ca loc de desfășurare, începând cu 21 martie, a Roadpol Masterclass 2022. Este vorba de o reuniune la care participă 56 de ofițeri din cadrul polițiilor rutiere din 28 de state europene, extinsă pentru a include observatori din Dubai, unde vor fi abordate tehnici de control al camioanelor”.

Următoarea campanie europeană Roadpol Truck & Bus va avea loc de luni 13 până duminică 19 iunie 2022.

Articole similare

Ad