Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aproape 3.000 de camioane și peste 1.000 de turisme au intrat în România prin vămile din nord-est de la începutul războiului

De la începutul războiului din Ucraina și până pe data de 3 martie, aproape 3.000 de camioane au intrat au intrat în România prin toate punctele de trecere de la granița cu Republica Moldova și alte 1.051 de vehicule, majoritar străine, (n.r. -cel mai probabil ucrainene), prin punctele vamale de la granița cu Ucraina, arată Inspectoratul General al Poliției de Frontieră într-un răspuns adresat Tranzit.

„Numărul total al mijloacelor de transport marfă (româneşti şi străine) care au intrat în România prin toate punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-moldoveană, de la începutul situaţiei de criză (24.02.2022) şi până la data 03.03.2022, orele 00.00, este de 2.985 mijloace de transport, din care 1.671 mijloace de transport româneşti şi 1.314 mijloace de transport străine.

La graniţa româno-ucraineană, prin toate punctele de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, în perioada de referinţă, au intrat în România un număr total de 1.051 mijloace de transport, din care 108 mijloace de transport româneşti şi 943 mijloace de transport străine“, se arată în răspunsul primit pe adresa redacției de la Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În ceea ce priveşte situaţia camioanelor blocate în punctele de trecere a frontierei, reprezentanții IGPF susțin că nu există asemenea situații în vămile din nord-estul țării, iar atunci când apar blocaje personalul de la frontieră este  suplimentat.

Tranzit a scris recent despre experiența unor șoferi români și moldoveni blocați între 4 și 6 zile în Ucraina, la punctul de trecere cu frontiera din Republica Moldova.

Captură: stirisuceava.net

Articole similare

Ad