Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MOL investeşte într-o nouă fabrică în Ungaria

Grupul MOL construieşte o nouă fabrică de propilenă în Tiszaújváros, Ungaria, investiţia ridicându-se la 65 de miliarde HUF (aproximativ 173,6 milioane de euro). Uzina va produce 100.000 de tone de propilenă, asigurând astfel un sfert din necesarul de materiale chimice ale MOL.

Investiția se integrează în strategia actualizată a Grupului MOL și reprezintă un pas important în transformarea chimică a companiei, întrucât va facilita creșterea în mod constant a proporției de produse non-combustibile din portofoliul MOL Petrochemicals.

„În ultimii 5-10 ani, MOL a transformat Tiszaújváros într-un centru chimic unic, așa că de acum orașul este considerat, fără îndoială, printre cele mai moderne metropole petrochimice. Avem deja construită aici o fabrică de butadienă, precum și o fabrică de cauciuc sintetic, care a fost ridicată în cooperare cu experți japonezi, iar orașul găzduiește, de asemenea, cea mai mare investiție industrială a Ungariei din ultimii 30 de ani, complexul de polioli construit pentru 1,3 miliarde de euro”, a declarat Zsolt Hernádi, președinte şi CEO al Grupului MOL.

Construirea fabricii oferă oportunități de angajare pentru câteva mii de oameni, ponderea antreprenorilor maghiari ajungând la aproximativ 50%. Conform planurilor, fabrica își va începe funcționarea în 2024 și va crea în jur de 30-40 de noi locuri de muncă pe termen lung.

Guvernul Ungariei sprijină investiția cu 5 miliarde HUF.

Articole similare

Ad