Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patru versiuni noi Setra ComfortClass 500 se pregatesc sa iasa la rampa

Seria ComfortClass 500 va cuprinde, din aceasta toamna, patru modele noi: S 411 HD si S 419 HD, care reprezinta o diversificare a variantelor de lungimi existente, alaturi de care S 515 MD si S 516 MD („middle deckers”), o varianta mai economica a familiei CC 500, fara a face rabat la siguranta si confort.
Principala diferenta comparativ cu versiunile HD o reprezinta inaltimea de 3,56 m a modelelor MD, care se transpune intr-o capacitate mai mica a calelor de bagaje, fara a se face insa rabat la inaltimea utila a salonului pasagerilor, aceeasi de 2,1 m ca la HD.
 

Pentru a optimiza spatiul de depozitare, vehiculele sunt oferite cu a doua usa in spate, dar se poate merge si pe varianta clasica, cu usa la mijloc. Altfel, toate sistemele care echipeaza autocarele HD sunt disponibile si pentru MD, Daimler oferind numeroase modalitati de configurare la interior.
Intrucat principalul obiectiv in dezvoltarea noilor modele MD il reprezinta economia, cele doua autocare sunt propulsate in versiunea de baza de motorul OM 936, de 7,7 l, cu sase cilindri in linie, care dezvolta 354 CP.
S 511 HD, de 10,5 m lungime, este disponibil cu transmisie automatizata si a doua usa in partea din spate. Optional, autocarul poate fi configurat in sistem „exclusive lounge”, pentru aplicatii shuttle si VIP. Pentru capacitati mai mari de transport, S 519 HD are 15 m lungime, trei axe si o poate transporta maximum 71 de pasageri, fiind ideal pentru cursele pe distante lungi, gratie costurilor de operare reduse per pasager transportat.
Atat noile modele MD, cat si cele doua versiuni care completeaza gama „high-deck” vor avea premiera mondiala la sfarsitul lui septembrie, in cadrul salonului de vehicule comerciale IAA Hanovra.

Mai multe informatii puteti gasi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad