Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul in comun se poate plati si prin SMS in Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca biletele de transport in comun se pot plati si prin SMS, costul unui bilet ramanand nemodificat. Pentru o calatorie care poate dura cel mult 45 de minute, pe orice linie, costul unui bilet, respectiv al unui SMS este de 0,5 euro plus TVA, adica 2 lei.
Noua facilitate creata pentru clujeni, dar si pentru turisti, se inscrie in planul municipalitatii de a transforma Cluj-Napoca in 'brained city'.
 

Practic, se introduce un mesaj cu numarul liniei de transport la numarul 7478, iar dupa 20 de secunde se primeste un cod de confirmare, care trebuie aratat controlului. Sistemul permite chiar si plata unui abonament cu o durata de 24 de ore pe toate liniile, care costa 2,6 euro plus TVA.
Desi pentru plata prin SMS preturile sunt exprimate in euro, respecta tarifele aprobate de Consiliul Local. In cazul in care un calator plateste prin SMS si este verificat de controlor, el poate face dovada achitarii biletului prin mesajul primit pe telefonul mobil. In plus, controlorii vor avea si ei dispozitive cu ajutorul carora pot verifica daca numarul de mobil al calatorului se afla in baza de date."
Modalitatea de plata prin SMS a fost introdusa in special pentru tineri dar si pentru aceia care vin doar ocazional la Cluj-Napoca. Numarul de SMS este valabil in retelele de telefonie mobila Vodafone, Orange si DigiMobil. La Cluj-Napoca functioneaza de peste sase luni si un sistem de plata a parcarilor prin SMS.

Articole similare

Ad