Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volume in crestere pentru Irizar in 2013


Irizar a produs, in 2013, 5.368 de autocare, dintre care 2.988 au fost configurate pentru clasa premium. 35% din toata productia a fost realizata in Ormaiztegi pentru pietele europene si Israel, unde constructorul basc a investit nu mai putin de 18 milioane de euro in imbunatatirea liniei de productie, precum si in centrul Creatio de cercetare si dezvoltare.
 

Grupul Irizar a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 556 de milioane de euro, gratie atat rezultatelor foarte bune obtinute prin vanzarea de vehicule (34% produse in Ormaiztegi si 46% in celelalte cinci fabrici Irizar din lume), cat si a volumelor realizate de celelalte firme din organizatie (20%). Este vorba de Hispacold, Masats, Jema, Datik si Alconza.
In special la fabrica din Spania productia a crescut cu 15% in 2013 comparativ cu anul precedent, pe fondul schimbarii standardului de emisii la nivel european de la 1 ianuarie 2014, intrucat foarte multi operatori au vrut sa beneficieze de preturile mai mici de achizitie de la Euro 5. Chiar si in prima jumatate a acestui an cele mai multe autocare Irizar au fost carosate tot pe sasiuri Euro 5, comandate de dealerii europeni ca sfarsit de serie la finele lui 2013, astfel ca piata a crescut cu inca 9% pana in aprilie a.c.

Articole similare

Ad