Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CEVA Logistics intră pe culoarul feroviar din Middle Corridor care trece prin România

CEVA Logistics a lansat un nou serviciu care leagă Xi’an de Duisburg, alăturându-se astfel celorlalte companii de logistică care aleg Middle Corridor pentru tranzitul China-Europa. Operatorul va oferi plecări săptămânale începând din luna mai.

Compania a expediat deja primele două trenuri pe traseu. Primul tren bloc a plecat pe 21 aprilie, transportând 44 de containere, în timp ce al doilea tren a pornit din China către Germania pe 29 aprilie. Timpul de tranzit al noului serviciu este de aproximativ 30-35 de zile, cu zece zile mai puțin decât transportul maritim, dar aproape la același cost, a menționat compania.

Pe unde trece traseul

Traseul CEVA prin Middle Corridor începe din Xi’an, nord-vestul Chinei, și continuă până la granița cu Kazahstanul, în Dostyk. De aici, trenurile călătoresc spre portul Aktau, unde mărfurile sunt transbordate pe o navă care se îndreaptă spre portul Baku din Azerbaidjan. De aici și până în portul Poti din Georgia se merge pe calea ferată. Din Poti, clienții CEVA au două opțiuni, fie transbordă marfa pe camioane către Istanbul, fie aleg nave feeder către Constanța. Iar din Constanța și Istanbul, marfa pleacă pe feroviar către Budapesta, cu destinație finală Duisburg.

Articole similare

Ad