Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cma Cgm primește prima navă pentru transportul autovehiculelor

Pe 20 decembrie, șantierul naval Jinling din China a livrat către Cma Cgm nava de transport auto Indianapolis, prima dintre cele patru nave surori comandate de compania franceză pentru a completa transportul de containere cu transportul de vehicule pe rutele oceanice. Grupul va deservi întregul lanț de aprovizionare în cooperare cu filiala sa Ceva Logistics. Cele patru nave nu aparțin Cma Cgm, ci companiei Eastern Pacific Shipping din Singapore, pe care le închiriază companiei franceze, urmând ca celelalte unități să fie livrate în 2024.

Navele pentru transportul de mașini au dublă alimentare atât cu motorină, cât și cu gaz natural lichefiat și au două rezervoare de GNL de 2.000 de metri cubi. Poluarea este redusă, de asemenea, de un generator și de un sistem fotovoltaic care încarcă baterii de litiu de 751 kWh. Nava are o lungime de 200 m și un tonaj brut de 18.600 de tone, cu 12 punți fixe și mobile care pot găzdui până la 7.000 de vehicule care se deplasează la o viteză de croazieră de 19 noduri.

Ceva Logistics spune că intenționează să transporte până la 140.000 de vehicule pe an cu aceste patru nave, concentrându-se pe ruta dintre China și Europa. Contractul de navlosire cu Eastern Pacific Shipping are o durată de 10 ani.

Articole similare

Ad