Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Romania se construieste numai cu contracte de sapte ani

Potrivit lui Traian Dumitrescu, director general Dachser Romania, in tara noastra o investitie intr-o dezvoltare logistica se face numai in urma unor contracte de minimum sapte ani, care sa garanteze recuperarea investitiei, astfel ca tot mai multe companii de logistica au preferat sa isi optimizeze spatiile existente. „Sunt putine locatiile unde poti sa faci o extindere pe un an sau un an si jumatate, asa cum solicita clientii.
 

Acum perioada minima de contract pentru construirea unui spatiu de 10.000 m2 este de circa sapte ani si cred ca se va ajunge la 10, pentru ca recuperarea investitiei este tot mai lenta. Preturile pe metru patrat la spatiile de depozitare s-au mentinut constante, sau, in unele cazuri au scazut din cauza spatiilor goale de depozitare existente pe piata. De exemplu, preturile la depozitele din jurul Capitalei au mai scazut, insa in Vest acestea au ramas constante“.
In conditiile in care Romania are mult de pierdut din cauza lipsei infrastructurii, tot mai multi investitori se indreapta catre state ce au deja o retea de drumuri bine pusa la punct. In prezent, cea mai mare concurenta pentru atragerea de investitori din vestul Europei este acum intre Cehia si Polonia, care sunt preferate asezarii geografice, a infrastructurii dezvoltate, forta de munca mai ieftina decat celelalte state dezvoltate, dar si a unor avantaje legate de anumite scutiri de taxe. Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, a ales Cehia pentru construirea in toamna acestui an a unui centru logistic de 100.000 m2, de unde sa deserveasca intreaga Europa, pe care sa il construiasca in sase luni.

Articole similare

Ad