Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Curtea Europeană de Justiție anulează taxele de import pentru anvelopele chinezești

Comisia Europeană are termen până la 14 iulie pentru a face recurs împotriva hotărârii Tribunalului European de la Luxemburg, care a decis că taxele antidumping și compensatorii impuse de Comisia Europeană la importurile de anvelope pentru camioane și autobuze din China trebuie anulate. Într-o hotărâre din 4 mai, tribunalul a constatat că, în calculul subcotării prețurilor, Comisia Europeană nu a efectuat o comparație echitabilă a prețurilor.

Instanța a respins argumentele Comisiei potrivit cărora anumite motive privind încălcarea drepturilor procedurale erau inadmisibile. Cauza a fost inițiată de Asociația industriei cauciucului din China (CRIA) și de Camera de Comerț a importatorilor și exportatorilor de metale, minerale și produse chimice din China (CCCMC) la începutul anului 2019. Aceasta a urmat deciziei Comisiei Europene de a impune taxe vamale pe cinci ani la importurile de anvelope chinezești noi și reșapate pentru camioane și autobuze.

Impactul hotărârii asupra industriilor de anvelope și de reșapare a pneurilor din UE nu o să fie devastator, dat fiind că, între timp, mulți importatori au început să aducă anvelope ale acelorași producători însă “made in Taiwan”, In Thailanda sau alte tari asiatice.

Articole similare

Ad