Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Finlanda va opri circulația trenurilor către Rusia

Până la sfârșitul anului 2022, Finlanda își va închide podurile de cale ferată cu Rusia. Acest lucru a fost anunțat pe 3 mai de compania feroviară finlandeză VR Group, care a raportat decizia consiliului de administrație de a suspenda toate serviciile și de a încheia treptat contractele active în prezent. 

„Estimăm că traficul va fi redus la aproximativ o treime din nivelul inițial până la sfârșitul verii”, explică Topi Simola, directorul general interimar al VR Group. „Unii clienți doresc să continue transportul până la sfârșitul perioadei de preaviz, dar noi continuăm negocierile pentru a opri mai repede traficul.”

Compania a luat această decizie chiar dacă, deocamdată, sancțiunile împotriva Rusiei nu se aplică transporturilor feroviare către și dinspre Uniunea Europeană, motiv pentru care suspendarea se va face treptat, după expirarea contractelor și cu acordul clienților, pentru a nu se ajunge la procese de despăgubire. În cazul în care intră în vigoare sancțiuni specifice, întreruperea transportului poate avea loc mai rapid.

VR Group a decis, de asemenea, să întrerupă toate acordurile cu compania feroviară rusă Rzd și să renunțe la sucursalele și filialele sale care sunt active în domeniul transportului către Rusia. În special, va cesiona companiile finlandeze ContainerTrans Scandinavia și Freight One Scandinavia și filiala sa rusă Finnlog. Cts este o societate mixtă 50-50 cu Jsc TransContainer din Rusia pentru transportul de containere către țările CSI și Asia, în timp ce Fos este o societate mixtă 50-50 cu JSC Freight One din Rusia pentru transportul de vagoane și trenuri de marfă, tot către CSI și Asia. În 2021, înainte de război, VR Group a vândut companiei de transport Transpoint International, care opera și în Rusia, către Avind International.

Articole similare

Ad