Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conferință Tranzit, 26 mai, Suceava: Se caută transportatori de cereale

Pe lângă explicațiile pe condițiile Pachetului Mobilitate, conferința Tranzit de la Suceava ia în discuție și posibilitățile de a face transport de cereale de la granița Ucrainei cu România până la Constanța sau alte silozuri sau clienți din UE.

România, ca și Polonia, Ungaria sau Slovacia, face eforturi de a găsi modalități de a importa volume cât mai mari de cereale din Ucraina. Având la dispoziție multe porturi cu capacități mari de transport, Ucraina nu și-a pus niciodată problema investiției în nodurile feroviare de graniță cu vecinii europeni, drept pentru care volumele de cereale de export sunt uriașe, în ciuda faptului că toți operatorii intermodali și rutieri din țările vecine fac eforturi importante pentru a ușura trecerea la frontiera cu Ucraina.

Cum folosește România portul Constanța, Dunărea, calea ferată și posibilitățile de transport rutier pentru a juca un rol important în tranzitul cerealelor, dar și al altor bunuri din Ucraina spre alte țări și invers și ce soluții sunt pentru a putea crește volumele vom discuta într-un workshop separat organizat cu ocazia conferinței Tranzit de la Suceava, de pe 26 mai.

În panel participă: Marcel Mutescu – director general Direcția Generală Proceduri vamale și în domeniul produselor accizabile, Radu Pipa – directorul Sucursalei Regionale CF Iași CFR SA, Amedeo Neculcea – director general adjunct Grup Feroviar Român, Radu Arcan – director CFR Marfă Iași, Sergiu Gorban – director general Transylvania Invest, Ovidiu Hurjui – șef birou vamal Siret.

Pentru inscriere: office@traficmedia.ro. Tel: 0757 089 900

Articole similare

Ad