Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeana acorda 12 milioane de euro pentru coridoarele de transport european

Comisia Europeana acorda finantare in valoare de 12 miliarde de euro pentru finalizarea celor noua coridoare de transport european. Aceasta este cea mai mare transa acordata pana in prezent, bani pentru obtinerea carora statele comunitare sunt asteptate sa depuna proiecte pentru infrastructura de transport.
Dupa implementarea proiectelor vor fi conectate intr-o retea paneuropeana 94 de porturi europene principale cu cai feroviare si rutiere, 38 de aeroporturi principale cu cai feroviare din orase mari, 15.000 de km de linii de cale ferata, care vor fi modernizate pentru a se circula cu viteza mare, 35 de proiecte transfrontaliere pentru a fluidiza traficul.
 

Finantarea UE in domeniul transporturilor s-a triplat, ajungand la 26 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, fata de 8 miliarde de euro in perioada 2007-2013. „Transporturile au o importanta fundamentala in realizarea unei economii europene eficiente, ceea ce inseamna ca investitiile in conexiunile transporturilor menite sa sprijine redresarea economica sunt mai importante ca niciodata. Zonele Europei care nu au conexiuni de transport bune nu vor creste sau prospera. Statele membre trebuie sa profite de aceasta oportunitate si sa transmita solicitari de finantare pentru a fi mai bine conectate, mai competitive si pentru a oferi cetatenilor si intreprinderilor calatorii mai facile si mai rapide.”, a declarat Siim Kallas, comisar european responsabil cu Transporturile.

Articole similare

Ad